Το ΕΒΕ Πάφου σε συνάντηση με τους Κοινοτάρχες Αργάκας και Πωμού

Η Επιτροπή Τουρισμού του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριο Πάφου συνεχίζει τις επαφές της με τους Δήμους, Κοινοτικά Συμβούλια και Οργανωμένα σύνολα με σκοπό να καταγραφούν προβλήματα, να ανταλλαγούν απόψεις και να ιεραρχηθούν προτεραιότητες και έργα που θα εμπλουτίσουν το Τουριστικό προϊόν και θα βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κος Χρύσης Χρυσάνθου, συνοδευόμενος από το μέλος της Επιτροπής κο Αγαθόκλη Κωνσταντίνου και το Γραμματέα/ Διευθυντή του ΕΒΕ Πάφου κο Μαρίνο Στυλιανού συναντήθηκε με του Κοινοτάρχες Αργάκας και Πωμού αντίστοιχα.

Ο κος Χρύσης ξεκαθάρισε στους Κοινοτάρχες ότι το ΕΒΕ Πάφου είναι πρόθυμο να υποστηρίξει τις ενέργειες των Κοινοτικών Συμβουλίων και να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί στην ωρίμανση και υλοποίηση έργων υποδομής που θα επιφέρουν ανάπτυξη στην περιοχή και ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Από την πλευρά τους οι Κοινοτάρχες κ.κ Σπύρος Πελοπίδα και Βαγγέλης Στυλιανού αναφέρθηκαν στις προσπάθειες τους για ανάπτυξη και ζήτησαν τη στήριξη του ΕΒΕΠ στην αναθεώρηση των πολεοδομικών ζωνών όταν ξεκινήσει η διαβούλευση από πλευράς Υπουργείου εσωτερικών.

Έγινε επίσης αναφορά για τις μελέτες που έχουν γίνει αναφορικά με  τους κυματοθραύστες στην περιοχή από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και ζητήθηκε η στήριξη στην προώθηση και υλοποίηση του έργου αυτού, αφού όπως τόνισαν, θα βοηθήσει στη δημιουργία ασφαλών και αμμωδών παραλιών. Την ίδια στιγμή, αμφότεροι τόνισαν την σημαντικότητα και την παρουσία περισσότερων αλιευτικών καταφυγίων στην περιοχή ή/ και την επέκταση των υφιστάμενων αφού η αλιεία αποτελεί μια εκ των κύριων επαγγελματικών δραστηριοτήτων των κατοίκων της περιοχής.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ Τύπου ΕΒΕΠ

14 Ιουλίου 2021

X