Έκκληση για τήρηση των μέτρων πρόληψης ενάντια στο Κορωνοϊό

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ απευθύνει δραματική έκκληση προς τα Μέλη και τους εργαζόμενους όπως με αυστηρότητα και ευλάβεια τηρούν τα μέτρα πρόληψης/προστασίας του Κορωνοϊού. Η κατάσταση είναι οριακή με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς και τα μέτρα να μην αποδίδουν τα επιδιωκόμενα. Εάν δεν ελεγχθεί και τα στατιστικά δεν αλλάξουν τις προσεχείς ημέρες για την πολιτεία θα είναι μονόδρομος η επιβολή αυστηρότερων μέτρων με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και όχι μόνο.

Φαινόμενα ανεξέλεγκτων συναθροίσεων είτε σε χώρους εστίασης/μπαράκια, είτε σε χώρους εργασίας, είτε άλλου χωρίς την εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων επιδεινώνουν την κατάσταση και θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο το σύστημα υγείας και της προσπάθειας ελέγχου εξάπλωσης της πανδημίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έκκληση απευθύνουμε και στην Αστυνομία όπως μεριμνήσει δεόντως στην τήρηση και εφαρμογή των μέτρων σε χώρους αυξημένου κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού χωρίς αυτό να σημαίνει την επιβολή προστίμων χωρίς ουσιαστική τεκμηρίωση στη βάση παρακοής διαταγμάτων.

Με συλλογική ευθύνη ίσως αποφύγουμε τα χειρότερα, η υπεύθυνη συμπεριφορά όλων μας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για αναχαίτιση της πανδημίας.

Γραφείο Τύπου ΕΒΕΠ

magnifiercross
X