ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ «CREATING TOMORROW'S BUSINESS SOLUTIONS WITH GENERATIVE AI» 14/10/2024 & 17/10/2024-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ «CREATING TOMORROW'S BUSINESS SOLUTIONS WITH GENERATIVE AI» 14/10/2024 & 17/10/2024-Το ΕΒΕ Πάφου χαιρετίζει την υπογραφή της Σύμβασης για την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών αναφορικά με τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάπτυξη του έργου της Μαρίνας Πάφου.-Το ΕΒΕ Πάφου χαιρετίζει την υπογραφή της Σύμβασης για την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών αναφορικά με τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάπτυξη του έργου της Μαρίνας Πάφου.-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Δήμαρχο Πόλις Χρυσοχούς-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Υγείας κο Μιχάλη Δαμιανό-ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΒΕ Πάφου με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη και την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου για τα έργα υποδομής της Πάφου-Πρόγραμμα Green Synergy

Ευρωπαϊκά Προγράμματα EBE

Το Επιμελητήριο Πάφου κέρδισε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οχτώ Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σήμερα συμμετέχει σε τέσσερα προγράμματα ERASMUS KA3 και KA2 καθώς επίσης και σε ένα Interreg Ελλάδα-Κύπρος.

  1. Simulation for Entrepreneurship

Το Επιμελητήριο Πάφου μέσα στα πλαίσια συμμετοχής του ως Εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 – Cooperation and Innovation for Good Practices Strategic Partnerships for vocational education and training με θέμα: Simulation for Entrepreneurship, συμμετείχε σε ομάδα εργασίας των εμπλεκόμενων εταίρων στην Βιέννη. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ετοιμασία διδακτέας ύλης για τα σχολεία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό την ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στους νέους μέσω προσομοίωσης εργασίας. Το Επιμελητήριο Πάφου μέσα στα πλαίσια συμμετοχής του ως Εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 – Cooperation and Innovation for Good Practices Strategic Partnerships for vocational education and training με θέμα: Simulation for Entrepreneurship, συμμετείχε σε ομάδα εργασίας των εμπλεκόμενων εταίρων στο Πόρτο της Πορτογαλίας και το Suceava της Ρουμανίας. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ετοιμασία διδακτέας ύλης για τα σχολεία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό την ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στους νέους μέσω προσομοίωσης εργασίας.

Κατά τις συναντήσεις στο Πόρτο και Σουτσεάβα, οι εταίροι γνώρισαν το Πορτογαλικό και Ρουμάνικο δημόσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων των αντίστοιχων πόλεων, και ξεναγήθηκαν στα τοπικά Πανεπιστήμια και συμμετείχαν σε διαλέξεις και πραγματικές αίθουσες διδασκαλίας.  Ανάμεσα στους εταίρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα βρίσκονται Πανεπιστημιακές σχολές, κολλέγια, σχολεία και Επιμελητήρια από 5 Ευρωπαϊκές χώρες.

2.  Open Educational Resources for Arts and Crafts – CRAFT

Το ΕΒΕ Πάφου μέσα στα πλαίσια συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Open Educational Resources for the Development of Arts and Crafts,   συμμετείχε στην τέταρτη συνάντηση των εταίρων που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα, σε μία στρατηγική σύμπραξη μαζί με άλλους συμμετέχοντες από πέντε χώρες πιο συγκεκριμένα Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σλοβακία και Βέλγιο. Το έργο “Open Educational Resources for Arts and Crafts – CRAFT” στοχεύει στην αντιμετώπιση των ικανοτήτων και των εκπαιδευτικών αναγκών των μικρών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό την διατήρηση της ανταγωνιστικότητα τους για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αξιοποιώντας υποεκμεταλλευόμενες ευκαιρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προωθώντας την συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά.

Η ιδέα πίσω από το πρόγραμμα CRAFT είναι να αναπτυχθούν διαδικτυακά εργαλεία που να απευθύνονται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες χειροτεχνίας. Το έργο θα προωθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση μέσω της εκμετάλλευσης των ευκαιριών της ΕΕ και την προώθηση της συμμετοχής των ΜμΕ στην ενιαία αγορά της ΕΕ. Το έργο CRAFT αντιμετωπίζει αυτές τις ειδικές ανάγκες και προτεραιότητες, όπως προσδιορίζονται από τις εν λόγω πολιτικές της ΕΕ.

3. EIBI - European Incubator for Business Ideas            

 To EBE Πάφου συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση του Προγράμματος «EIBI» – European Incubator for Business Ideas στην Ρώμη. Το έργο έχει ως στόχο να παρέχει στους φοιτητές και ενήλικες να αποκτήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για την απασχολησιμότητά τους, να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε συγκεκριμένες ενέργειες και υποστηρίζει την περαιτέρω μάθηση, την ενεργό ιδιότητα του πολίτη και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Οι οκτώ εταίροι από έξι ευρωπαϊκές χώρες, θα δημιουργήσουν ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό μοντέλο κατάρτισης, με στόχο την προαγωγή της γνώσης και των δεξιοτήτων διαπολιτισμικής επικοινωνίας, και θα αναπτύξουν το περιεχόμενο της κατάρτισης, της μάθησης και των εργαλείων αξιολόγησης, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του έργου

4. Support for Policy Reform – Support for Small and Medium Sized Enterprises Engaging in Apprenticeships

Το ΕΒΕ Πάφου συμμετέχει ως Leader στο πρόγραμμα Erasmus KA3 - Support for Policy Reform – Support for Small and Medium Sized Enterprises Engaging in Apprenticeships που έχει ως στόχο του την ανάπτυξη μιας υπηρεσίας υποστήριξης της μαθητείας στις ΜμΕ: Helpdesk για την παροχή tailor made πρακτικής υποστήριξης και παροχή συμβουλών προς τις ΜμΕ. Η υπηρεσία θα είναι επίσης διαθέσιμη online μέσω του AppHelp4SMEs Tool-kit. Με τη χρήση της εμπειρογνωμοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου μέντορα/ εταίρου (AELP), βέλτιστες πρακτικές από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να εξεταστούν και να προσαρμοστούν στο εθνικό πλαίσιο.

5.  Συνεργασία Interreg Ω-Α «Ελλάδα – Κύπρος 2014 - 2020»,  με τίτλο ‘Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού’, με ακρωνύμιο CROSS-COASTAL-NET”.

O κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη αειφόρων μορφών τουρισμού σε συγκεκριμένες ευαίσθητες παράκτιες περιοχές της κοινής Διασυνοριακής Περιοχής Ελλάδας – Κύπρου (Λιμνοθάλασσα – Παραλία Μπάλου στην Κρήτη & Παραλία Ακάμα στην Κύπρο), με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ελκυστικότητας τους, με την παράλληλη προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Η πράξη «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού»  του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V -A «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020» συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων που καθορίζονται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας. Συνοπτικά, οι στόχοι αυτοί είναι:

1. H προώθηση της δικτύωσης μεταξύ των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό και το περιβάλλον φορέων της Π.Ε. Χανίων και της Επαρχίας Πάφου,

2. H προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της βιοποικιλότητας ευαίσθητων παράκτιων περιοχών Natura 2000 της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Επαρχίας Πάφου,

3. Η ανάδειξη  νέων εναλλακτικών τουριστικών προορισμών πέριξ των προαναφερομένων παράκτιων περιοχών Natura 2000,

4. Η χρήση ΤΠΕ εφαρμογών για την προώθηση της δικτύωσης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών αλλά και για την προβολή των νέων "πράσινων" τουριστικών πακέτων/προορισμών.

5. Η προώθηση φιλοπεριβαλλοντικών τουριστικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων .

6. H επέκταση της τουριστικής περιόδου.

7. Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών και η ενίσχυση της διαχειριστικής ικανότητας των τοπικών κοινοτήτων σε θέματα προστασίας και ανάδειξης των φυσικών πόρων.

Το Επιμελητήριο συμμετείχε και στις ακόλουθες προτάσεις Erasmus + Programme (ΚΑ1):      

1.Increasing Quality in VET through mobility and cooperation between school and world of work

2.Transfer of skills and innovative methods for adapting vocational training system to the specific labour market

3.Sustainable economy through training of professional human resources

magnifiercross
X