Δημοσίευση Αιτήσεων από το ΥΕΠΚΑ σχετικά με όλα τα Μέτρα Στήριξης που ανακοινώθηκαν

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου ενημερώνει τα μέλη του/ επιχειρήσεις και κάθε ενδιαφερόμενο ότι Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΕΠΚΑ) ανακοίνωσε τη λειτουργία ειδικής ιστοσελίδας όπου οι ενδιαφερόμενοι/ ες μπορούν να βρουν όλα τα έντυπα σχετικά με τα μέτρα στήριξης του ΥΕΠΚΑ:

 

Πέραν των πέντε (5) μέτρων:

 1. Ειδικό Επίδομα Ασθενείας
 2. Ειδική Άδεια Φροντίδας Παιδιών
 3. Ειδικό Επίδομα Αυτοτελώς Εργαζομένων
 4. Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης
 5. Ειδικό Σχέδιο Μερικής Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης

​​

Tο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διαχειρίζεται και τα πιο κάτω μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού:

 1. Τροποποίηση του περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών Νόμου
  Σκοπός του τροποποιητικού Νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών Νόμου, ώστε για τους οφειλέτες που είναι ενταγμένοι σε ρύθμιση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών με δόσεις, η καταβολή των δόσεων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο να ανασταλεί και η περίοδος αποπληρωμής να επεκταθεί κατά δύο μήνες, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.
 2. Σχέδιο απολαβών εργαζομένων στα Απογευματινά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας:
  Καταβολή επιδόματος, το οποίο θα ισούται με πλήρεις απολαβές, σε περίπου 5.000 πρόσωπα που απασχολούνται σε Απογευματινά και βραδινά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Μουσικά Σχολεία, Αθλητικά Σχολεία, Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, Επιμορφωτικά Κέντρα, προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα Τεχνικών Σχολών και το Πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης») και άλλα παρόμοια προγράμματα αγοράς υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας.
 3. Επέκταση της χρονικής περιόδου υποβολής ενστάσεων στις κοινωνικές ασφαλίσεις για τους αυτοεργοδοτούμενουςγια ένα μήνα μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 (λήγει 31 Μαρτίου 2020).
 4. Δημιουργία κινητών συνεργείων για την εξυπηρέτηση απομονωμένων ηλικιωμένων και ευάλωτων προσώπων, έτσι ώστε να μπορούν να προμηθεύονται τα αγαθά που έχουν ανάγκη. Σχετικές είναι οι ανακοινώσεις:

 

Πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

 

    Όλα τα μέτρα της Κυβέρνησης

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ | 02/04/2020

 

magnifiercross
X