Διημερο Κινεζικό Φεστιβαλ στην Πάφο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Πάφο το διήμερο Κινέζικο Πολιτιστικό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε ο Κύπρο – Κινέζικος Επιχειρηματικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Κύπρου στην πρώην Οικία Επάρχου, παρουσία του Κινέζου Πρέσβη στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν παράσταση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το Κινέζικο συγκρότημα Zilong China Folk Art Troupe, καλλιγραφία, Tai Chi, βελονισμό, μαγικά από το Πεκίνο και Κινέζικο μασάζ. Κατά την διάρκεια των δύο ημερών προσφερόταν δωρεάν κρασί από μέλη του Επαρχιακού Συνδέσμου Οινοποιών Πάφου ενώ προσφέρονταν και Κινέζικα εδέσματα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου, Α. Δημητρίαδης στον χαιρετισμό του ανακοίνωσε την δημιουργία του China Desk, με την στήριξη του Κυπροκινέζικου Επιχειρηματικού Συνδέσμου και του ΚΕΒΕ, το οποίο θα στεγαστεί στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου για να εξυπηρετεί και να καθοδηγεί Κινέζους επενδυτές και κατοίκους της Επαρχίας από την 1/1/2017, ενώ παράλληλα ανέφερε πως βρίσκεται υπό εξέλιξη η εγγραφή και η ένταξη στο ΕΒΕ Πάφου του Κυπρο-Κινέζικου Συνδέσμου Πάφου.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν το ΕΒΕ Πάφου και ο Δήμος Πάφου. Χορηγός ήταν η εταιρεία Constantinou Bros Properties και Χορηγός Επικοινωνίας το Ράδιο Πρώτο.

china

 

magnifiercross
X