Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής

ΕΒΕ Πάφου και ΕΒΕ Φλώρινας σε νέα συνάντηση εμβάθυνσης των εμπορικών σχέσεων και δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας δεδομένων

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κος Αντρέας Δημητριάδης και ο Γραμματέας/ Διευθυντής του Επιμελητηρίου κος Μαρίνος Στυλιανού συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββα Σαπαλίδη και τον αντιπρόεδρο κ. Γρηγόρη Σιάτσκα επαναβεβαιώνοντας τις εμπορικές και φιλικές σχέσεις των δύο Επιμελητηρίων οι οποίες αρχικά είχαν ξεκινήσει περίπου πριν από τριάμισι χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι μόλις τον περασμένο Αύγουστο επιχειρηματική αποστολή επισκέφθηκε την περιοχή της Φλώρινας και γενικά της Δυτικής Μακεδονίας ενώ έχουν σημειωθεί και αρκετές εμπορικές συνεργασίες με επιχειρηματίες από τις δύο πλευρές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Φλώρινας και Δυτικής Μακεδονίας με τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάφου και γενικά τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και/ ή συνεργασίες που μπορούν να προκύψουν από τις δύο πλευρές.

Ο κος Δημητριάδης τόνισε η προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας παροχής Υπηρεσιών και δεδομένων πρέπει να καρποφορήσει γι’ αυτό και η συζήτηση επικεντρώθηκε στα επί μέρους και σε συντονισμένες ενέργειες από πλευράς σύστασης ομάδας έργου. Θα πρέπει η πλατφόρμα να παρέχει πληροφορίες για τα οικονομικά – νομικά δεδομένα της περιοχής και εν συνεχεία να μπορεί να ταξινομείται σε κατηγορίες αναζήτησης όπως για παράδειγμα Επιχειρηματικές/ επενδυτικές ευκαιρίες, αναζήτηση προσωπικού, προϊόντα πώληση/ αγορά, Υπηρεσίες, Τουρισμός, Εκπαίδευση, Ενδιαφέρον για κοινοπραξίες, Τεχνολογία & Τεχνογνωσία και άλλα. Κάλεσε επίσης τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας όπως συνοδεύσει με επιχειρηματική αποστολή το ΕΒΕ Πάφου στην επικείμενη επίσκεψη στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ αφού επιβεβαιωθούν οι σχετικές ημερομηνίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας ευχαρίστησε θερμά τον κο Δημητριάδη για τις προσπάθειες που καταβάλλει και τη συνεργασία που θεμελιώθηκε σε ένα πλαίσιο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ανταλλαγής ιδεών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων. Οι περιοχές του διαθέτουν εργατικό δυναμικό που μπορεί να στελεχώσει τις τοπικές επιχειρήσεις της Πάφου αλλά τόνισε ότι υπάρχουν και άλλοι τομείς συνεργασίας για τις επιχειρηματικές κοινότητες των δύο πλευρών αφού έχουν ήδη ξεκινήσει εμπορικές σχέσεις στους τομείς εισαγωγής προϊόντων από τη Φλώρινα στην Πάφο. Η πλατφόρμα θα αποτελεί ένα τεχνολογικό εργαλείο που θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με αμφίδρομα οικονομικά οφέλη.

magnifiercross
X