ΤΟ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΗΝ 3η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | ΑΚΑΜΑΣ -ΜΠΑΛΟΣ”-ΤΟ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΗΝ 3η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | ΑΚΑΜΑΣ -ΜΠΑΛΟΣ”-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023

Εθιμοτυπική συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με τον Πρέσβη της Ελλάδος κο Ιωάννη Παπαμελετίου

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κο Ιωάννη Παπαμελετίου και την Πρόξενο κα Αθηνά Παπαγεωργίου. Στη συνάντηση εκ μέρους του ΕΒΕ Πάφου παρακάθισαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κος Γεώργιος Μάης, οι Αντιπρόεδροι του ΕΒΕΠ κ.κ Χρύσης Χρυσάνθου και Παντελής Ευαγγέλου, ο Επίτιμος Γραμματέας κος Ζήνωνας Ζήνωνος και ο Γραμματέας/ Διευθυντής κος Μαρίνος Στυλιανού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Γιώργος Μάης αφού καλωσόρισε τον κο πρέσβη και την κα πρόξενο, ξεκίνησε τη συζήτηση τονίζοντας τους στενούς και διαχρονικούς δεσμούς με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, εθνικό/ κοινωνικό/ πολιτικό/ πολιτισμικό/ οικονομικό κ.α

Αναφέρθηκε στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών ιδιαίτερα στους τομείς του Τουρισμού, του Εμπορίου και της Ναυτιλίας. Έγινε εκτενής αναφορά στην αεροπορική διασύνδεση Κύπρου Ελλάδας και στην ανάγκη δρομολόγησης νέων πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Πάφου. Συζητήθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου και αναφέρθηκε στη σημασία του ενδιάμεσου σταθμού σε ελληνικό νησί, πιθανότατα με την Κρήτη, καθώς και τις εμπορικές προοπτικές που θα δημιουργούνταν σε μια τέτοια εξέλιξη. Ο κος Παπαμελετίου αναφέρθηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση και γενικά στη βιωσιμότητα της με ενδεχόμενη σύνδεση και με γειτονικές χώρες της Μέσης  Ανατολής ώστε η γραμμή να καταστεί γόνιμη και κερδοφόρα. Αμφότεροι ευχήθηκαν η προσπάθεια να καρποφορήσει.

Ο κος Μάης τόνισε επίσης ότι η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες και τα καταναλωτικά προϊόντα γενικά αναγκάζει τον επιχειρηματικό κόσμο να αναζητήσει νέες αγορές και σίγουρα η Ελλάδα προσφέρεται και πρέπει να δράξει την ευκαιρία αυτή ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική με αμοιβαίο όφελος μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κος Ευαγγέλου έθιξε το θέμα της τεχνογνωσίας και της συσσωρευμένης εμπειρίας που διαθέτουν τα Συμβουλευτικά Γραφεία στην Ελλάδα σε σχέση με Ευρωπαϊκά Προγράμματα και γενικά προτάσεις που δύνανται να απορροφήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια και τόνισε την σημασία περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των Συμβούλων και των επιχειρηματιών/ οργανισμών από την Κύπρο.

Τέλος ο Γραμματέας/ Διευθυντής κος Στυλιανού έκανε αναφορά στο θέμα εξεύρεσης ανθρώπινου δυναμικού και την αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια από τον επιχειρηματικό κόσμο στην Κύπρο με έμφαση στον τομέα της Τουριστικής Βιομηχανίας και στον τομέα Ανάπτυξης γης & Οικοδομών όπου τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα κάλυπτε το κενό αυτό. Συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι συνεργασίας ώστε επιχειρήσεις από την Κύπρο που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό εξ Ελλάδος να μπορούν να αναζητούν προσωπικό μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ή και άλλων μέσων/ εργαλείων που προσφέρονται διαδικτυακά από οργανισμούς/ επιμελητήρια και επαγγελματικές οργανώσεις.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ και ο Πρέσβης της Ελλάδος,  διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας και εντατικοποίηση της συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος.

Γραφείο Τύπου ΕΒΕ Πάφου

23.11.2021

magnifiercross
X