ΤΟ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΗΝ 3η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | ΑΚΑΜΑΣ -ΜΠΑΛΟΣ”-ΤΟ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΗΝ 3η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | ΑΚΑΜΑΣ -ΜΠΑΛΟΣ”-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023

Εναλλακτικές Πηγές Αντλησης Κεφαλαιων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενημερωτική διάλεξη που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου σε συνεργασία με τον  Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάφου με θέμα «Οι οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων ως μέσο άντλησης κεφαλαίων, ενίσχυσης των προοπτικών ανάπτυξης και μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Η διάλεξη έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, με εισηγητές τους:
• κ. Άγγελο Γρηγοριάδη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του CIFA, ο οποίος ανέλυσε το θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων,
• κ. Κωνσταντίνο Παπαναστασίου, Διευθυντή Επενδυτικής Τραπεζικής, CISCO της Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος ανέπτυξε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον
• κ. Νώντα Μεταξά, Γενικό Διευθυντή του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ο οποίος ανέλυσε την χρησιμότητα του Χρηματιστηρίου ως μέσο άντλησης κεφαλαίων και στήριξης των Επενδυτικών Ταμείων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου κ. Ανδρέας Δημητριάδης στο χαιρετισμό του ανέφερε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται μέσα στα πλαίσια συνεργασίας του Επιμελητηρίου Πάφου με άλλους θεσμοθετημένους επαγγελματικούς και αναπτυξιακούς φορείς και οργανισμούς με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και κεφαλαίων στην Επαρχία της Πάφου. Το ΕΒΕ Πάφου προβαίνει σε δράσεις και ενέργειες που αναβαθμίζουν το κύρος και την εικόνα της Πάφου ως αξιόπιστου επενδυτικού προορισμού, μέσα από την διοργάνωση προγραμμάτων εξωστρέφειας και προβολής της Πάφου στο εξωτερικό, οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, συνομολόγηση συνεργασιών και μνημονίων συνεργασίας, σεμιναρίων, διαλέξεων και άλλων εκδηλώσεων, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου για ανάπτυξη και ανατροπή του αρνητικού κλίματος και της ύφεσης. Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κάλεσε το κράτος να προωθήσει την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που εκκρεμούν και που προβλέπεται να αποτελέσουν τον καταλύτη για την επανεκκίνηση της οικονομίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου και συντονιστής της εκδήλωσης, κ. Κενδέας Ζαμπυρίνης ανέφερε πως στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί ο επιχειρηματικός και ο επαγγελματικός κόσμος της Επαρχίας για το τι είναι οι οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων, με ποιο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, και κατ’ επέκταση πως μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και του τραπεζικού τομέα και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υπογράμμισε δε πως ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να αξιοποιήσει και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης πέραν του κλασικού δανεισμού μέσω των τραπεζών και παρέθεσε τους πιο κάτω εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης που ανέλυσαν οι εισηγητές της διάλεξης:
1. Εξεύρεση Στρατηγικού Επενδυτή.
2. Έκδοση Ομολόγων.
3. Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
4. Δημιουργία Επενδυτικών Ταμείων.
5. Τραπεζικός Δανεισμός σε συνεργασία με τράπεζες του εξωτερικού (club deals).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων, συνδέσμων και του επιχειρηματικού κόσμου της Επαρχίας. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Τράπεζα Κύπρου.

magnifiercross
X