Επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου

Στα γραφεία του Επιμελητηρίου Πάφου βρέθηκε ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής κ. Stephen Lillie, όπου συναντήθηκε με Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το ΔΣ του ΕΒΕ και ο Υπατος Αρμοστής συμφώνησαν στην από κοινού διοργάνωση μιας μελλοντικής διάλεξης/παρουσίασης, στην οποία να συζητηθεί λεπτομερώς το θέμα του Brexit.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης  συζητήθηκαν οι επιπτώσεις και τα διάφορα ενδεχόμενα του Brexit και ο τρόπος αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων που επηρεάζουν την οικονομία της Κύπρου και ειδικότερα την οικονομία της Πάφου. Πρόσθεσε πως στην από κοινού διοργάνωση της παρουσίασης που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο, θα συζητηθούν οι διάφορες επιπτώσεις του Βrexit στους διάφορους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που επηρεάζουν την Επαρχία Πάφου, αλλά και η εξεύρεση τρόπων προώθησης των συνεργασιών των επιχειρηματιών των δύο πλευρών στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών. Ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε εξαιρετικές τις  σχέσεις του ΕΒΕ Πάφου με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας και επεσήμανε πως προσβλέπουν σ’ αυτή τη στενή συνεργασία, ώστε ανεξαρτήτως του τρόπου επίλυσης του Brexit να έχουν καλή συνεργασία και από κοινού να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις ενός Brexit.

Από την πλευρά του ο κ. Lillie ανέφερε πως προσβλέπει σ’ αυτήν την στενή συνεργασία, ώστε από κοινού να καταβληθεί προσπάθεια για να ξεπεράσουν τις αρνητικές επιπτώσεις και να συγκεντρωθούν στα δυνατά σημεία που παρουσιάζουν οι σχέσεις της Κύπρου με την Αγγλία. Στόχος μας, κατέληξε, είναι η ενδυνάμωση αυτής της επιχειρηματικής συνεργασίας ακόμη περισσότερο.

Δείτε εδώ τις σχετικές δηλώσεις:

magnifiercross
X