Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής

Επιτυχής με προοπτικές η Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στη Βηρυτό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Οικονομικό Φόρουμ στη Βηρυτό του Λιβάνου την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 που διοργανώθηκε από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας σε συνεργασία με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Λιβάνου και την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων με σκοπό την ευρύτερη προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου, της Ελλάδας, και του Λιβάνου. Το Οικονομικό Φόρουμ χαιρέτησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδος και της Κύπρου κ.κ Γ. Κατρούγκαλος και Ν. Χριστοδουλίδης στην παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας των Επιμελητηρίων του Λιβάνου και Υπουργού Τηλεπικοινωνιών κ. Mohamed Choucair και του Υπουργού Εμπορίου Hassan Mrad.

Στο Οικονομικό φόρουμ παρουσιάστηκαν τα επενδυτικά πλεονεκτήματα και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες από πλευράς του Λιβάνου ενώ από την πλευρά μας παρουσιάστηκαν επίσης οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στο φορολογικό και νομικό πλαίσιο της Κύπρου. Έγινε επίσης αναφορά για συνεργασία στους τομείς του Τουρισμού, του Εμπορίου, του Πολιτισμού και ακολούθησαν στη συνέχεια επιχειρηματικές συναντήσεις από εταιρείες της Κύπρου με εταιρείες του Λιβάνου κυρίως στους τομείς του εμπορίου και των Υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χ. Αγκαστινιώτης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στην επιχειρηματική αποστολή καθώς και τους Υπουργούς που παρευρέθηκαν στην εναρκτήρια τελετή και διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις αυτές θα εμβαθύνουν και θα συνεχιστούν με θετική προοπτική. Το ΕΒΕ Πάφου συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή δια των Αντιπροέδρων του κ.κ Χαράλαμπο Παπαντωνίου, Στέφανο Στεφάνου, Ζήνωνα Ζήνωνος και του Γραμματέα/ Διευθυντή κ. Μαρίνου Στυλιανού.

Το Επιμελητήριο Πάφου τονίζει ότι υπάρχουν προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία με το Λίβανο και σε άλλους τομείς και ότι θα προγραμματιστεί τους επόμενους μήνες ενδεχομένως νέα επιχειρηματική αποστολή αφού γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Δελτίο Τύπου
11/04/2019

magnifiercross
X