Ετησια Γενική Συνέλευση ΕΒΕ Πάφου -Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

 

Η Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Πάφου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού ως θεσμός αποτελεί το κορυφαίο οικονομικό γεγονός της Επαρχίας. Την Συνέλευση του ΕΒΕ τίμησαν με την παρουσία τους ο Έντιμος Υπουργός Εσωτερικών κος Πετρίδης, οι Αξιωματούχοι και οι Αρχές της Πάφου, εκπρόσωποι όλων των Επιμελητηρίων της Κύπρου, Συνδέσμων και Φορέων της Επαρχίας, ενώ η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου ήταν αθρόα.

Στην Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου απηύθυναν τον χαιρετισμό τους ο Υπουργός των Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης ο οποίος τόνισε ότι η Πάφος έχει πολύ σημαντικό μερίδιο συνεισφοράς στην ανάπτυξη, στην μείωση της ανεργίας και στην έξοδο από την κρίση, ο Δήμαρχος Πάφου κος Φαίδωνος ανέφερε ότι η  Επαρχία  Πάφου  αποτελεί σήμερα ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό που δέχεται περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Αγκαστινιώτης, δίνοντας μια αισιόδοξη εικόνα για την οικονομική πορεία της χώρας και της πόλης του Αγαπήνωρα καλώντας την Κυβέρνηση να παραμείνει σταθερή στις αρχές της συγκρατώντας το κρατικό μισθολόγιο και περιορίζοντας τις αλόγιστες δαπάνες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου κ. Ανδρέας Δημητριάδης κατέθεσε την Έκθεση Πεπραγμένων και τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου. Ο κ. Δημητριάδης έκανε μια επισκόπηση της χρονιάς που πέρασε, αναφέροντας τις σημαντικές επαφές που είχε το Επιμελητήριο Πάφου με αξιωματούχους διαφόρων χωρών, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και στα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχει κερδίσει το Επιμελητήριο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την Μαρίνα της Πάφου που όπως είπε θα κριθεί σύντομα άγονη και θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και να επαναπροκηρυχθεί . Αναφέρθηκε επίσης στην προβλήτα που προωθείται στην Πάφο, για την οποία το Υπουργείο Μεταφορών και Έργων ζήτησε από το ΕΒΕ όπως προχωρήσει σε τεχνοοικονομική μελέτη για τον προσδιορισμό των κινήτρων που πρέπει να δώσει το Κράτος ώστε το έργο να μπορεί να καταστεί οικονομικά βιώσιμο και να μπορεί να αναληφθεί από τον ιδιωτικό τομέα. Ακόμη αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομής που εκκρεμούν όπως είναι ο υπεραστικός δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, η διασύνδεση του δρόμου αεροδρομίου Πάφου με τον δρόμο Τάφοι των Βασιλέων μέχρι την Μαρίνα και τον Κόλπο των Κοραλλίων. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της επέκτασης του αεροδρομίου Πάφου, αφού το αεροδρόμιο λειτουργεί στα όρια των δυνατοτήτων του.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ επανέλαβε την ισχυρή πεποίθησή του, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάφου είναι αυτός που θα βάλει ξανά την Πάφο σε πορεία ανάπτυξης και κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να υποστηρίξουν την προσπάθεια του επιχειρηματικού κόσμου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΛΗ)

 

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΡΟΣ (ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ & ΜΕΛΗ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ)

 

 

magnifiercross
X