ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΕΠ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | ΑΚΑΜΑΣ -ΜΠΑΛΟΣ”-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΕΠ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | ΑΚΑΜΑΣ -ΜΠΑΛΟΣ”-87η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - THESSFASHION ΜΕ ΕΝΔΥΣΗ - ΥΠΟΔΗΣΗ - ACCESSORIES 09 -17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023-WORLD FOOD INDIA 2023 / 3RD TO 5TH NOVEMBER, 2023-ΣΑΓΚΑΗ ΚΑΙ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ROAD SHOW 17/10/2023 ΣΑΓΚΑΗ - 19/10/2023 ΧΟΝΓΚ ΚΟΓΚ-ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ 2-ΉΜΕΡΟ GREEN TOURISM FESTIVAL ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΣΤΙΣ 10 & 11 ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΙΝΝΙΑΣ-ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ 2-ΉΜΕΡΟ GREEN TOURISM FESTIVAL ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΣΤΙΣ 10 & 11 ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΙΝΝΙΑΣ-ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤO ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CROSS-COASTAL-NET-ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤO ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CROSS-COASTAL-NET-Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΒΕΠ κ. Γεώργιου Μάη στο StockWatch Cyprus

Ευρεία σύσκεψη Ε.Ε ΕΒΕ Πάφου με Βουλευτές και Δημάρχους της Επαρχίας Πάφου

Στις 13/05/2020 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Πάφου ευρεία σύσκεψη Φορέων και Αρχών της Επαρχίας Πάφου. Στη σύσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕΠ παρακάθισαν οι Βουλευτές και Δήμαρχοι της  Επαρχίας Πάφου.

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν ο δρόμος Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και άλλα έργα υποδομής υπερ-τοπικής σημασίας που ενδεχομένως να επηρεαστούν λόγω των δυσμενών οικονομικών του κράτους εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοιού.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, κος Ανδρέας Δημητριάδης, αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που εκκρεμούν στην Πάφο και ενδεχόμενα να υπάρξει περίπτωση αναστολής τους.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, η Πάφος ως κατεξοχήν τουριστική πόλη δέχτηκε τεράστιο οικονομικό πλήγμα  για αυτό το λόγο η προώθηση έργων υποδομής και γενικά η προώθηση δημόσιων δαπανών έχει τεράστια σημασία  για την πόλη και επαρχία της Πάφου. Επιβάλλεται να δημιουργηθεί όπως είπε, η οικονομική δυναμική που θα μπορέσει να κρατήσει στη ζωή τις επιχειρήσεις, δεδομένου ότι ο τουρισμός βαδίζει σε αβέβαιη πορεία αφού όπως είναι γνωστό εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες πέραν των αποφάσεων της δικής μας Κυβέρνησης.

Ο κύριος Δημητριάδης συμπλήρωσε ότι το ΕΒΕ έτυχε της διαβεβαίωσης του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου, ότι το βασικό έργο υποδομής, ο δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς δεν αναστέλλεται, αλλά όπως ανάφερε, με την έκδοση απόφασης από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών το Κράτος θα προχωρήσει με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας για την κατασκευή του δρόμου.

Επίσης αναφέρθηκε σε άλλα βασικά έργα υποδομής, όπως είναι ο δρόμος Τάφοι των Βασιλέων – Μαρίνας και ο Δυτικός παρακαμπτήριος Πάφου για τα οποία αποφασίστηκε όπως οι Δήμοι και οι Κοινοτικές Αρχές ζητήσουν με επιστολή τους την εκ των προτέρων έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο για να προχωρήσουν με δικές τους διαδικασίες αναφορικά με την προκήρυξη προσφορών για τα Ρυθμιστικά Σχέδια των δύο προαναφερόμενων έργων υποδομής επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την ταχεία ωρίμανση τους.

Συνεχίζοντας ο κ. Δημητριάδης τόνισε την επιτακτική ανάγκη ο δρόμος Αεροδρομίου – Ποταμού Έζουσας  να κηρυχτεί ως έργο δημόσιου συμφέροντος έτσι ώστε  να μπορέσει και αυτό το έργο που εκκρεμεί για δεκαετίες να υλοποιηθεί την κατάλληλη και δεδομένη στιγμή.

Παράλληλα, συνέχισε, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρότεροι Δήμοι της Επαρχίας Πάφου και υιοθετήθηκαν συγκεκριμένες  διαδικασίες για να μπορέσουν να προωθήσουν όλα αυτά τα έργα που εκκρεμούν προς υλοποίηση. Πιο συγκεκριμένα, οι Δήμοι να αποστείλουν τα ώριμα έργα στο Επιμελητήριο Πάφου και αφού κωδικοποιηθούν και ιεραρχηθούν τότε θα σταλεί επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία και Τμήματα για επίσπευση έναρξης των εργασιών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου κλείνοντας, τόνισε ότι έχει από κοινού αποφασιστεί ο θεσμός της Ευρείας Σύσκεψης Φορέων και Αρχών να λειτουργεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μελετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Επαρχία Πάφου και με συντονισμένες ενέργειες να γίνεται προσπάθεια επίλυσης τους.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ|13/05/2020

 

magnifiercross
X