Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Ευρεία σύσκεψη Ε.Ε ΕΒΕ Πάφου με Βουλευτές και Δημάρχους της Επαρχίας Πάφου

Στις 13/05/2020 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Πάφου ευρεία σύσκεψη Φορέων και Αρχών της Επαρχίας Πάφου. Στη σύσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕΠ παρακάθισαν οι Βουλευτές και Δήμαρχοι της  Επαρχίας Πάφου.

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν ο δρόμος Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και άλλα έργα υποδομής υπερ-τοπικής σημασίας που ενδεχομένως να επηρεαστούν λόγω των δυσμενών οικονομικών του κράτους εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοιού.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, κος Ανδρέας Δημητριάδης, αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που εκκρεμούν στην Πάφο και ενδεχόμενα να υπάρξει περίπτωση αναστολής τους.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, η Πάφος ως κατεξοχήν τουριστική πόλη δέχτηκε τεράστιο οικονομικό πλήγμα  για αυτό το λόγο η προώθηση έργων υποδομής και γενικά η προώθηση δημόσιων δαπανών έχει τεράστια σημασία  για την πόλη και επαρχία της Πάφου. Επιβάλλεται να δημιουργηθεί όπως είπε, η οικονομική δυναμική που θα μπορέσει να κρατήσει στη ζωή τις επιχειρήσεις, δεδομένου ότι ο τουρισμός βαδίζει σε αβέβαιη πορεία αφού όπως είναι γνωστό εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες πέραν των αποφάσεων της δικής μας Κυβέρνησης.

Ο κύριος Δημητριάδης συμπλήρωσε ότι το ΕΒΕ έτυχε της διαβεβαίωσης του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου, ότι το βασικό έργο υποδομής, ο δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς δεν αναστέλλεται, αλλά όπως ανάφερε, με την έκδοση απόφασης από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών το Κράτος θα προχωρήσει με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας για την κατασκευή του δρόμου.

Επίσης αναφέρθηκε σε άλλα βασικά έργα υποδομής, όπως είναι ο δρόμος Τάφοι των Βασιλέων – Μαρίνας και ο Δυτικός παρακαμπτήριος Πάφου για τα οποία αποφασίστηκε όπως οι Δήμοι και οι Κοινοτικές Αρχές ζητήσουν με επιστολή τους την εκ των προτέρων έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο για να προχωρήσουν με δικές τους διαδικασίες αναφορικά με την προκήρυξη προσφορών για τα Ρυθμιστικά Σχέδια των δύο προαναφερόμενων έργων υποδομής επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την ταχεία ωρίμανση τους.

Συνεχίζοντας ο κ. Δημητριάδης τόνισε την επιτακτική ανάγκη ο δρόμος Αεροδρομίου – Ποταμού Έζουσας  να κηρυχτεί ως έργο δημόσιου συμφέροντος έτσι ώστε  να μπορέσει και αυτό το έργο που εκκρεμεί για δεκαετίες να υλοποιηθεί την κατάλληλη και δεδομένη στιγμή.

Παράλληλα, συνέχισε, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρότεροι Δήμοι της Επαρχίας Πάφου και υιοθετήθηκαν συγκεκριμένες  διαδικασίες για να μπορέσουν να προωθήσουν όλα αυτά τα έργα που εκκρεμούν προς υλοποίηση. Πιο συγκεκριμένα, οι Δήμοι να αποστείλουν τα ώριμα έργα στο Επιμελητήριο Πάφου και αφού κωδικοποιηθούν και ιεραρχηθούν τότε θα σταλεί επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία και Τμήματα για επίσπευση έναρξης των εργασιών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου κλείνοντας, τόνισε ότι έχει από κοινού αποφασιστεί ο θεσμός της Ευρείας Σύσκεψης Φορέων και Αρχών να λειτουργεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μελετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Επαρχία Πάφου και με συντονισμένες ενέργειες να γίνεται προσπάθεια επίλυσης τους.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ|13/05/2020

 

magnifiercross
X