Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Θέσεις ΕΒΕ Πάφου προς την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας για τα προβλήματα Επισκεψιμότητας και Εμπορικότητας του Ιστορικού Πυρήνα/ Εμπορικού Κέντρου της Πάφου

Το ΕΒΕ Πάφου αφουγκράζεται τις ανησυχίες των ΜμΕ του Ιστορικού Κέντρου για αυτό και σε συνεδρία της Επιτροπής Παλαιάς Πόλης της Πάφου του ΕΒΕ, παρουσία του κ. Μιχάλη Χατζημιτσή και του Γραμματέα/ Διευθυντή κ. Μαρίνου Στυλιανού κωδικοποίησε και κατέγραψε της δικές του εισηγήσεις όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου την Τρίτη 19.03.2019. Να σημειωθεί ότι ο κος Στυλιανού παρευρέθηκε και σε συνάντηση εργασίας με το Σωματείο Φίλοι Παλαιάς Πόλης της Πάφου για καλύτερο συντονισμό και ανταλλαγή απόψεων. Το ΕΒΕ Πάφου εκπροσώπησε ο κος Στυλιανού στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου όπου ανέλυσε τους δύο πυλώνες αφενός τα προβλήματα που αφορούν την επισκεψιμότητα αφετέρου τα προβλήματα που άπτονται της εμπορικότητας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη μεταστέγαση του ΑΞΙΚ ή και μεταφοράς παραρτήματος ή και Σχολών/ Τμημάτων του ΤΕΠΑΚ στο κέντρο της Πάφου και συγκεκριμένα στα κτίρια της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και/ ή σε άλλους χώρους. Μια τέτοια ενέργεια θα τονώσει την αγορά με την παρουσία φοιτητών στην ευρύτερη περιοχή. Έκανε λόγο επίσης για πολεοδομικά κίνητρα που αφορούν τη δημιουργία boutique Hotels και/ ή τουριστικών διαμερισμάτων στο Κέντρο παρ’ όλο που αποτελεί Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα (ΠΕΧ), κάλεσε τη βουλή να ασκήσει πιέσεις στα αρμόδια τμήματα ώστε συγκεκριμένο κονδύλι να διατεθεί για εκπόνηση τεχνοοικονομικής μελέτης και μελέτης εμπορικής βιωσιμότητας & ανάπτυξης ώστε να καταδείξει τις επιθυμητές εμπορικές χρήσεις στο Ιστορικό Κέντρο και έγινε αναφορά για την ενδεχόμενη αλλαγή νομοθεσίας στον τρόπο που διατίθενται τα Τ/Κ υποστατικά. Δεν μπορεί πλέον να μέτρα ως αποκλειστικό κριτήριο η προσφυγική ιδιότητα αλλά να αξιολογούνται προτάσεις χρήσης και εμπορικότητας ενώ θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να διεκδικούν τέτοια υποστατικά για ανάπτυξη και σε μη πρόσφυγες. Στο τέλος της Συνεδρίας κατατέθηκε υπόμνημα με τις εισηγήσεις του ΕΒΕ στη γραμματεία της Επιτροπής.

 

Δελτίο Τύπου ΕΒΕ

20/03/2019

magnifiercross
X