Κίνητρα και επιχορηγήσεις από το Υφυπουργείο Τουρισμού για βελτίωση και αναβάθμιση του Κυπριακού Τουριστικού προϊόντος

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου  σε συνεργασία με το το Υφυπουργείο Τουρισμού σας ενημερώνει για την  παραχώρηση κινήτρων  για επενδύσεις καθώς επίσης και  για επιχορηγήσεις διαφόρων  έργων και εκδηλώσεων.

Σας ενημερώνουμε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει ανακοινώσει τη διαδικτυακή παρουσίαση 12 Σχεδίων Επιχορηγήσεων που θα λειτουργήσουν για το 2022, στo πλαίσιo της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2020 - 2030. Τα 12 Σχέδια Επιχορηγήσεων είναι αναρτημένα στην εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού  https://www.tourism.gov.cy/tourism/tourism.nsf/subs_el/subs_el?Opendocument και αφορούν την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, τον εμπλουτισμό των υποδομών και την ενθάρρυνση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας στον τουρισμό.

Τα 12 Σχέδια καταγράφονται Συνοπτικά πιο κάτω:

1)Σχέδιο Επιχορήγησης Επισκέψιμων Εργαστηρίων Χειροτεχνίας και Οινογαστρονομίας μέσω του Προγράμματος Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας (DE MINIMIS).

2) Σχέδιο Επιχορήγησης Υφυπουργείου Τουρισμού για Ενθάρρυνση Έργων για την Ποιοτική και Αισθητική Αναβάθμιση των Παραλιών (2020 - 2022).

3) Σχέδιο επιχορήγησης Εκδηλώσεων που αφορούν Οινογαστρονομία και Τοπικά Προϊόντα μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης (DE MINIMIS).

4) Σχέδιο επιχορήγησης για τη διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων στην Κύπρο (DE MINIMIS).

5) Σχέδιο επιχορήγησης ξένων αθλητικών ομάδων, ομίλων, συνδέσμων, και ομοσπονδιών για προπόνηση και προετοιμασία στην Κύπρο, στα πλαίσια των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (DE MINIMIS).

6) Σχέδιο επιχορήγησης για την πιστοποίηση παροχέων υπηρεσιών καταδύσεων αναψυχής στην Κύπρο (2021 – 2022).

7) Σχέδιο επιχορήγησης για την οργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης για τις ειδικές μορφές τουρισμού στην Κύπρο.

8) Σχέδιο Επιχορήγησης για τη δημιουργία, αναβάθμιση υποδομών/ εγκαταστάσεων με στόχο την αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος που αφορά στις ειδικές μορφές τουρισμού.

9) Σχέδιο Επιχορήγησης για την οργάνωση συνεδρίων/ συναντήσεων στην Κύπρο.

10) Σχέδιο Επιχορήγησης για την οργάνωση ταξιδίων/ κινήτρων στην Κύπρο.

11) Σχέδιο Επιχορήγησης για τη ψηφιακή μετάβαση των παροχέων ειδικών μορφών τουρισμού.

12) Σχέδιο επιχορήγησης για τη φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων στην Κύπρο, στα πλαίσια των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (DE MINIMIS).

 

Γραφείο Τύπου

ΕΒΕ Πάφου

31| 01| 2022

magnifiercross
X