Μείζονος σημασίας η ανάπτυξη καταδυτικού και αθλητικού τουρισμού για την Πάφο

Μεγάλη σημασία αποδίδει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του, Ανδρέα Δημητριάδη.
Με την πόντιση του σκάφους «Laboe» στην θαλάσσια περιοχή Μουλιών του Δήμου Γεροσκήπου, τόνισε,  η επαρχία Πάφου διαθέτει πλέον το δικό της τεχνητό θαλάσσιο ύφαλο που αναμένεται να συμβάλει στην ανάκαμψη των αλιευτικών αποθεμάτων, στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας και στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.
« Στόχος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προώθησης της Επαρχίας Πάφου και του ΕΒΕ», επεσήμανε ο κ. Δημητριάδης, «είναι ο εμπλουτισμός του τεχνητού υφάλου με τη δημιουργία θεματικού θαλάσσιου πάρκου με περαιτέρω στοιχεία καθώς και η δημιουργία θεματικών πάρκων snorkelling. Προς τον σκοπό αυτό, γίνεται διερεύνηση για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ σε εξέλιξη υπάρχουν διαβουλεύσεις με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Γεωργίας».
Το Επιμελητήριο Πάφου, σημείωσε ο πρόεδρος του, στηρίζει τη πρόταση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου να αναλάβει τη διαχείριση του εν λόγω έργου και θεωρεί άμεσης προτεραιότητας την εκπόνηση σχετικού διαχειριστικού σχεδίου.
Επεσήμανε επίσης, πως αναμένεται ο δεύτερος τεχνητός ύφαλος της Επαρχίας να δημιουργηθεί στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς σε συγκεκριμένο χώρο που θα προκύψει, αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες που είναι ήδη σε εξέλιξη.

magnifiercross
X