Πρόγραμμα Green Synergy-Πρόγραμμα Green Synergy-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN

Οι περιορισμοί του Τραπεζικού συστήματος βραχυκυκλώνουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας επηρεάζεται από τους περιορισμούς που επιβάλει το Κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η μειωμένη ρευστότητα χρήματος στην αγορά, και η μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων οφειλετών από τις τράπεζες δημιουργεί εμπόδια στην αγορά, αφού βραχυκυκλώνει την λειτουργία των Επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο Πάφου και το ΚΕΒΕ πιστεύουν πως ο Τραπεζικός τομέας θα παίξει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας. Αν και έχει ήδη υλοποιήσει σημαντικές αλλαγές, χρειάζεται να γίνει πιο ευέλικτος και πιο αποτελεσματικός. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες είναι γνωστές - μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αυξημένες προβλέψεις, υποχρέωση συμμόρφωσης των τραπεζών σε ένα αυστηρότερο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας.

Παρόλα αυτά, το Κράτος έχει δώσει νομοθετικά και άλλα εργαλεία στις τράπεζες, ώστε να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους και να μειώσουν την έκθεση τους σε προβληματικά δάνεια.

Ο επιχειρηματικός κόσμος ζητά από τις τράπεζες:

  • να γίνουν πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές στην παροχή ρευστότητας στην αγορά και στο διακανονισμό παλαιών επιχειρηματικών δανείων,
  • πιο υποστηρικτικές σε επενδύσεις που αφορούν στις επιχειρήσεις,
  • αλλά και πιο ορθολογικές με τις χρεώσεις τους (επιτόκια).

Τώρα είναι η σειρά των τραπεζών να στηρίξουν με τις πράξεις και ενέργειες τους όλους όσους στάθηκαν δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισαν. Δεν νοείται ισχυρή οικονομία χωρίς ισχυρές τράπεζες αλλά και δεν γίνεται να έχουμε ισχυρές τράπεζες χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις.

 

%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1

magnifiercross
X