Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής

Ο Υπουργός Μεταφορών στο ΕΒΕ Πάφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου συναντήθηκε στις 29/07/2016 στα γραφεία του Επιμελητηρίου με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριο Δημητριάδη και εξετάστηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και αφορούν την ανάπτυξη της Επαρχίας Πάφου.

  1. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ για τις φάσεις υλοποίησης της μελέτης προστασίας και βελτίωσης της ακτής του βορειοδυτικού παραλιακού μετώπου Πάφου αλλά και για την μελέτη για το νοτιοανατολικό παραλιακό μέτωπο Πάφου – Γεροσκήπου. Ο Υπουργός ανέφερε πως η μελέτη του ΒΔ παραλιακού μετώπου έχει ολοκληρωθεί και έχει αποσταλεί στην Περιβαλλοντική Αρχή. Κατά την διάρκεια της εξέτασης των προτεινόμενων έργων στις περιοχές που ετοιμάστηκαν λεπτομερή κατασκευαστικά σχέδια υπήρχαν διάφορα σχόλια/ παρατηρήσεις/ επιφυλάξεις από μέρους διαφόρων Υπηρεσιών και Τμημάτων και έτσι η Περιβαλλοντική Αρχή αποφάσισε όπως γίνεται αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ανά τμήμα του Έργου που προγραμματίζεται για υλοποίηση. Η περιβαλλοντική αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί για το τμήμα του παραλιακού μετώπου που ευρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Venus και αναμένεται να προκηρυχτεί διαγωνισμός για την κατασκευή του τμήματος του Έργου μέσα στον Σεπτέμβριο.

Για το Νοτιοανατολικό παραλιακό μέτωπο το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει στείλει τους όρους του διαγωνισμού στο Δήμο Γεροσκήπου, ο οποίος σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου, θα προκηρύξει εντός του Αυγούστου διαγωνισμό για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

  1. Όσον αφορά την κατασκευή αποβάθρων στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου και στο Λατσί, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κ. Ανδρέας Δημητριάδης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι προωθείται από το ΕΒΕ Πάφου η εκπόνηση λεπτομερούς τεχνο-οικονομικής μελέτης η οποία θα περιλαμβάνει και αξιολόγηση της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιερόπλοιων καθώς και της αγοράς της Μεσογείου, της οικονομικής και τεχνικής βιωσιμότητα των έργων καθώς και τον προσδιορισμό κινήτρων ώστε τα Έργα να καταστούν οικονομικά βιώσιμα και να μπορούν να αναληφθούν και υλοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του ΕΒΕ Πάφου για να συμβάλει και το Υπουργείο του στο κόστος εκπόνησης της τεχνο-οικονομικής μελέτης.
  1. Αναφορά έγινε επίσης στην συνάντηση και στα σημαντικά οδικά έργα υποδομής της Πάφου:
  • Δρόμος Πάφου – Πόλις Χρυσοχούς. Ο Υπουργός βεβαίωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Πάφου ότι θα προχωρήσει άμεσα με την εκτέλεση βελτιωτικών έργων διαπλάτυνσης  και βελτίωσης της ασφάλειας του υφιστάμενου δρόμου και έδωσε σαφές μήνυμα ότι η κατασκευή του νέου δρόμου Πάφου-Πόλης είναι στα σχέδια του Υπουργείου του και θα υλοποιηθεί μόλις το κράτος έχει την οικονομική δυνατότητα.
  • Δρόμος Αεροδρομίου Πάφου– Ποταμός Έζουσας– Coral Bay (μαρίνα Πάφου). Για το κομμάτι αεροδρομίου – Ποταμού Έζουσας ο Υπουργός ανέφερε πως επικράτησε η αρχική λύση, ενώ τελείωσαν οι μελέτες που εκκρεμούσαν. Παράλληλα ανέφερε πως όταν εγκριθούν τα σχέδια από την Περιβαλλοντική Αρχή τότε θα προχωρήσει με την ετοιμασία κατασκευαστικών σχεδίων.   Παράλληλα προωθούνται ρυθμιστικά σχέδια για το υπόλοιπο μέρος δρόμου μέχρι την Μαρίνα Πάφου.
  • Δρόμος Πάφος – Τάλα. Το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα με την εκτέλεση βελτιωτικών έργων.
  1. Για το θέμα του Αεροδρομίου Πάφου, το ΕΒΕ ζήτησε από τον Υπουργό την επέκταση του Αεροδρομίου για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υφιστάμενης αλλά και προβλεπόμενης αυξημένης κίνησης. Ο Υπουργός ενημέρωσε το ΕΒΕ ότι δυνάμει των πορισμάτων μελέτης που έχει εκπονηθεί, η δυναμικότητα του Αεροδρομίου είναι επαρκής για τις ανάγκες της Πάφου και ότι εκείνο το οποίο απαιτείται είναι η επέκταση των σημείων ελέγχου. Το Επιμελητήριο επιφυλάχτηκε να μελετήσει τα πορίσματα της μελέτης που εκπόνησε το Υπουργείο και να τοποθετηθεί επί του θέματος .

Επίσης το Επιμελητήριο ζήτησε από τον Υπουργό να υποστηρίζει τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης για προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών ώστε να συνδεθεί η Πάφος με περισσότερους προορισμούς.

  1. Ζητήθηκε επίσης από τον Υπουργό η επέκταση των ωραρίων των Αρχαιολογικών χώρων κατά τα Σαββατοκύριακα και η προσθήκη μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών καρτών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών της Επαρχίας. Ο Υπουργός ανέφερε πως θα εξεταστούν τα πιο πάνω αιτήματα και ότι θα προωθηθεί η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Επαρχίας.
  1. Ο κ. Υπουργός ανέφερε τέλος πως μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται η εκπόνηση Μελέτης Βιώσιμης Κινητικότητας της Επαρχίας .

Τον κ. Υπουργό συνόδευαν η κα Νίκη Σανταμά, Υπεύθυνη Γραφείου του Υπουργού και ο κ. Παύλος Νεοφύτου, Επαρχιακός Μηχανικός των Δημοσίων Έργων Πάφου.

IMG_1224 - Copy

IMG_1228 IMG_1230

magnifiercross
X