Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής

Πετυχημένη η ενημερωτική διάλεξη του ΕΒΕ Πάφου στην Πόλη Χρυσοχούς με θέμα: Συμβολαιακή Γεωργία

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική διάλεξη που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και την Συντονιστική Επιτροπή του Δήμου και των Κοινοτήτων του Διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς με θέμα «Συμβολαιακή Γεωργία»  (Παραγωγή Γεωργικών Προϊόντων σε προσυμφωνημένες ποσότητες και τιμές, με βάση σύμβαση που συνομολογείται μεταξύ Γεωργού/ Παραγωγού και Αγοραστή/ Εμπορευόμενου).

Η διάλεξη έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, με εισηγητή την κα. Ελένη Μιλή, Λειτουργό Γεωργίας Α΄ του Τμήματος Γεωργίας, και την παρέμβαση ανώτερων στελεχών του Υπουργείου, παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη. Ο Υπουργός στο χαιρετισμό του συνεχάρη το Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία και κάλεσε τον γεωργικό και εμπορικό κόσμο να αξιοποιήσει την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο παραγωγής και εμπορίας γεωργικών προϊόντων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου κ. Ανδρέας Δημητριάδης στο χαιρετισμό του ανέφερε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του Επιμελητηρίου για στήριξη και ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα της οικονομίας. Ανέφερε δε πως η συμβολαιακή γεωργία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τάσεις της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο με πολλαπλά οφέλη για τους συμβαλλόμενους, όπως την διασφάλιση ενός εγγυημένου εισοδήματος για τους παραγωγούς και εγγυημένη πρόσβαση σε προϊόντα διασφαλισμένης ποιότητας και ποσότητας για τις αγροτικές βιομηχανίες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Δήμου και Περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχούς ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς κ. Άγγελος Γεωργίου, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση του για το ενδιαφέρον του Υπουργείου Γεωργίας και του Επιμελητηρίου Πάφου για την ανάπτυξη της περιοχής.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κενδέας Ζαμπυρίνης, Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου και ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς.

magnifiercross
X