Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Προβληματισμένος ο Επιχειρηματικός Κόσμος για την Λειτουργία του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διάλεξη που διοργάνωσε το ΕΒΕ Πάφου σε συνεργασία με το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου στο Fifth Floor Cafe με θέμα: Οι Πρόσφατες Εξελίξεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και η Δημιουργία Συνθηκών Ανάπτυξης. Κατά την εκδήλωση αναλύθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα στις επιχειρήσεις με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Βραχίμη – Λειτουργός της Διεύθυνσης Τομέα Επιχειρήσεων της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας και οι αλλαγές στους χειρισμούς των μη εξυπηρετούμενων δανείων με εισηγητή τον κ. Τάσο Γιασεμίδη – Διευθυντής/ Συνέταιρος της KPMG.
Ο Επιχειρηματικός κόσμος εξέφρασε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του για την λειτουργία του ευρύτερου Χρηματοπιστωτικού συστήματος και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης  των επιχειρήσεων. Πιο αναλυτικά αναφέρθηκαν τα πιο κάτω:
  • Να διοχετευτούν στην αγορά και στην πραγματική οικονομία τα κεφάλαια που πρόσφατα εξασφάλισαν τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ως και από άλλες Ευρωπαϊκές πηγές άντλησης κεφαλαίων.
  • Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης δανείων.
  • Να διαφοροποιηθούν τα αυστηρά κριτήρια παραχώρησης δανείων ώστε να γίνει πιο βατή η χρηματοδότηση.
  • Να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
  • Να γίνει σωστός χειρισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς όφελος των Κυπριακών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Πάφου κ. Ανδρέας Δημητριάδης, ο Πρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας κ. Νικόλας Χατζηγιάννης και ο Πρόεδρος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου κ. Στέφανος Στεφάνου.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. Κενδέας Ζαμπυρίνης.
Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα.
magnifiercross
X