Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής

Προβληματισμένος ο Επιχειρηματικός Κόσμος για την Λειτουργία του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διάλεξη που διοργάνωσε το ΕΒΕ Πάφου σε συνεργασία με το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου στο Fifth Floor Cafe με θέμα: Οι Πρόσφατες Εξελίξεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και η Δημιουργία Συνθηκών Ανάπτυξης. Κατά την εκδήλωση αναλύθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα στις επιχειρήσεις με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Βραχίμη – Λειτουργός της Διεύθυνσης Τομέα Επιχειρήσεων της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας και οι αλλαγές στους χειρισμούς των μη εξυπηρετούμενων δανείων με εισηγητή τον κ. Τάσο Γιασεμίδη – Διευθυντής/ Συνέταιρος της KPMG.
Ο Επιχειρηματικός κόσμος εξέφρασε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του για την λειτουργία του ευρύτερου Χρηματοπιστωτικού συστήματος και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης  των επιχειρήσεων. Πιο αναλυτικά αναφέρθηκαν τα πιο κάτω:
  • Να διοχετευτούν στην αγορά και στην πραγματική οικονομία τα κεφάλαια που πρόσφατα εξασφάλισαν τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ως και από άλλες Ευρωπαϊκές πηγές άντλησης κεφαλαίων.
  • Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης δανείων.
  • Να διαφοροποιηθούν τα αυστηρά κριτήρια παραχώρησης δανείων ώστε να γίνει πιο βατή η χρηματοδότηση.
  • Να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
  • Να γίνει σωστός χειρισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς όφελος των Κυπριακών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Πάφου κ. Ανδρέας Δημητριάδης, ο Πρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας κ. Νικόλας Χατζηγιάννης και ο Πρόεδρος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου κ. Στέφανος Στεφάνου.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. Κενδέας Ζαμπυρίνης.
Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα.
magnifiercross
X