Πρόγραμμα Green Synergy-Πρόγραμμα Green Synergy-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN

Συνάντηση αντιπρόσωπου Ύπατης Αρμοστείας Ινδίας με το ΕΒΕ Πάφου

Την Πέμπτη 05/08/2021 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πάφου συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ και του Γραμματέα της Ύπατης Αρμοστείας  στην Κύπρο κ. Nandulal Bhookya.  Από πλευράς ΕΒΕΠ στη σύσκεψη παρακάθησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Mάης Γιώργος και ο Διευθυντής του Επιμελητήριου κος Στυλιανού Μαρίνος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Μαής συζήτησε διεξοδικά με τον κ. Bhookya τόσο για την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών όσο και για τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Πάφου και της επιχειρηματικής κοινότητας της Ινδίας, μιας χώρας με πληθυσμό 1.393.409.000 κατοίκους.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου και ο κ. Βhookya τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας των δύο Χωρών  σε θέματα Τουρισμού καθώς και επενδύσεων τόσο στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία όσο και στον τομέα Ανάπτυξης γης.

Ο κος Μάης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Γραμματέα Β’ της Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο θέματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων των δύο πλευρών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εμπορικές συναλλαγές των δύο κρατών στον τομέα των  φαρμακευτικών προϊόντων και  στις ανάγκες για εργοδότηση  τεχνικού και εξειδικευμένου προσωπικού από Ινδία. Συζητήθηκαν επίσης  τρόποι προσέλκυσης τουριστών από την Ινδία προς την Κύπρο και την Πάφο ειδικότερα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάγκη συνεργασίας σε θέματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών παρουσιάζουν θετική εικόνα με καλές προοπτικές για το μέλλον. Τα στοιχεία δείχνουν μια σταθερή σχέση μεταξύ των δύο κρατών στον τομέα του εμπορίου αγαθών και των υπηρεσιών. «Ο τομέας των επενδύσεων είναι αυτός που φιλοδοξούμε να τονώσουμε, ενισχύοντας τα ήδη ενθαρρυντικά δεδομένα που έχουν καταγραφεί» τόνισε ο κ. Στυλιανού Μαρίνος.

Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ μελών του Eπιμελητηρίου Πάφου και  Ινδικών Επιχειρήσεων έτσι ώστε  να γίνει μια προσπάθεια  εξεύρεσης νέων μορφών συνεργασίας μεταξύ των δυο κοινοτήτων, αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων.

Ο κ. Βhookya πληροφόρησε το ΚΕΒΕ ότι με την ευκαιρία της 75ης επετείου της Ανεξαρτησίας των Ινδιών που είναι στις 15/08/2021, η Ύπατη Αρμοστεία διοργανώνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου ,περιλαμβανομένης και της Πάφου.

Δελτίο Τύπου ΕΒΕΠ | 05/08/2021

magnifiercross
X