Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής

Συνάντηση ΕΒΕΠ με τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών & Έργων για το δρόμο Αεροδρομίου – Έζουσας και τον Δρόμο Τάφοι των Βασιλέων – Κόλπου των Κοραλλίων.

Την Τρίτη, 06.07.2021 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με συμμετοχή του Τμήματος Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Θήρας,  για συζήτηση του θέματος «Δρόμος Πάφου – Αεροδρομίου-Διασταύρωση Ποταμού Έζουσας».

Στην σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο έντιμος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, παρακάθισαν,  αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ κο Γιώργο Μάη , το Γραμματέα/ Διευθυντή κο Μαρίνο Στυλιανού,  τον μελετητή του Έργου κο Πανικό Νικολαΐδη καθώς και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας κ. Παντελής Χατζηγέρου, ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος κ Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Αντώνης Κουτσούλλης και άλλοι υπηρεσιακοί.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων συμφωνήθηκε η ανάθεση της εκπόνησης νέας περιβαλλοντικής μελέτης από πλευράς του Επιμελητηρίου Πάφου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη βάση της εισήγησης του ΕΒΕΠ. Δηλαδή με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την αλλαγή της όδευσης με την οποία παρακάμπτεται η ζώνη Natura και ο επηρεασμός της κοίτης του ποταμού Έζουσας περιορίζεται στο ελάχιστο αφού έχει επιλεγεί το πιο στενό σημείο της κοίτης.

Μετά την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης το τμήμα δημόσιων Έργων θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την μελέτη του έργου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, κος Γιώργος Μάης, δήλωσε ότι θα αναμένουν την ολοκλήρωση της νέας μελέτης για να δουν τα αποτελέσματα, εκφράζοντας την πίστη ότι και το περιβάλλον μπορεί να διατηρηθεί αλλά και ο δρόμος να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Το Έργο θα παρακολουθείται στενά με στόχο την υλοποίηση του χωρίς αχρείαστες καθυστερήσεις.

Στην συνάντηση ο Πρόεδρος του ΕΒΕ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Υπουργό και τον Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων την πρόοδο του σχεδιασμού του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων – Κόλπου των Κοραλλίων.Για τον συγκεκριμένο δρόμο έχουν ολοκληρωθεί, το Επικαιροποιημένο Ρυθμιστικό Σχέδιο και οι απαιτούμενες μελέτες (περιβαλλοντική και ηχορύπανσης) και την ερχόμενη βδομάδα θα τεθεί ενώπιον του Τμήματος Κυκλοφοριακών μελετών για εξέταση.

Μετά την ολοκλήρωση των πιο πάνω θα ανατεθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε ιδιώτη μελετητή, η εκπόνηση των κατασκευαστικών σχεδίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ | 06/07/2021

magnifiercross
X