Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Συνάντηση ΕΒΕΠ με τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών & Έργων για το δρόμο Αεροδρομίου – Έζουσας και τον Δρόμο Τάφοι των Βασιλέων – Κόλπου των Κοραλλίων.

Την Τρίτη, 06.07.2021 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με συμμετοχή του Τμήματος Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Θήρας,  για συζήτηση του θέματος «Δρόμος Πάφου – Αεροδρομίου-Διασταύρωση Ποταμού Έζουσας».

Στην σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο έντιμος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, παρακάθισαν,  αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ κο Γιώργο Μάη , το Γραμματέα/ Διευθυντή κο Μαρίνο Στυλιανού,  τον μελετητή του Έργου κο Πανικό Νικολαΐδη καθώς και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας κ. Παντελής Χατζηγέρου, ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος κ Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Αντώνης Κουτσούλλης και άλλοι υπηρεσιακοί.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων συμφωνήθηκε η ανάθεση της εκπόνησης νέας περιβαλλοντικής μελέτης από πλευράς του Επιμελητηρίου Πάφου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη βάση της εισήγησης του ΕΒΕΠ. Δηλαδή με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την αλλαγή της όδευσης με την οποία παρακάμπτεται η ζώνη Natura και ο επηρεασμός της κοίτης του ποταμού Έζουσας περιορίζεται στο ελάχιστο αφού έχει επιλεγεί το πιο στενό σημείο της κοίτης.

Μετά την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης το τμήμα δημόσιων Έργων θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την μελέτη του έργου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, κος Γιώργος Μάης, δήλωσε ότι θα αναμένουν την ολοκλήρωση της νέας μελέτης για να δουν τα αποτελέσματα, εκφράζοντας την πίστη ότι και το περιβάλλον μπορεί να διατηρηθεί αλλά και ο δρόμος να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Το Έργο θα παρακολουθείται στενά με στόχο την υλοποίηση του χωρίς αχρείαστες καθυστερήσεις.

Στην συνάντηση ο Πρόεδρος του ΕΒΕ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Υπουργό και τον Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων την πρόοδο του σχεδιασμού του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων – Κόλπου των Κοραλλίων.Για τον συγκεκριμένο δρόμο έχουν ολοκληρωθεί, το Επικαιροποιημένο Ρυθμιστικό Σχέδιο και οι απαιτούμενες μελέτες (περιβαλλοντική και ηχορύπανσης) και την ερχόμενη βδομάδα θα τεθεί ενώπιον του Τμήματος Κυκλοφοριακών μελετών για εξέταση.

Μετά την ολοκλήρωση των πιο πάνω θα ανατεθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε ιδιώτη μελετητή, η εκπόνηση των κατασκευαστικών σχεδίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ | 06/07/2021

magnifiercross
X