Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής

Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Πανεπιστήμιο Νεάπολις για την προώθηση Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας.

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, 2020 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα 106 στο ισόγειο του Πανεπιστημίου Νεάπολις πραγματοποιήθηκε η συνεδρία της Επιτροπής Προώθησης του Βιομηχανικού Τεμαχίου στην Αγία Βαρβάρα. Από πλευράς του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕBE Πάφου κος Δημητριάδης Ανδρέας, ο Αντιπρόεδρος του τμήματος Βιομηχανίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πάφου κος Ζήνωνος Ζήνωνας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου κος Ζαμπυρίνης Κενδέας,το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κος Τζιώλης Χρίστος και ο Λειτουργός του ΕΒΕΠ κος Χατζηιωάννου Στέφανος. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις αντιπροσώπευαν ο Καθηγητής κος Σόλων Ξενόπουλος και ο τελειόφοιτος φοιτητής Αρχιτεκτονικής κος Σοκορέλης  Νίκος.

Το θέμα συζήτησης της συνεδρίας  ήταν η σχετική εισήγηση, των εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Νεάπολις για προώθηση της υλοποίησης του τεμαχίου  του ΕΒΕ στην Αγία Βαρβάρα ως Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κος Κενδέας Ζαμπυρίνης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε την ανάλογη εισαγωγή το λόγο πηρέ ο κος Δημητριάδης ο οποίος τόνισε την ανάγκη εύρεσης των κατάλληλων Οργανισμών που κατέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και θα βοηθήσουν το έργο του ΕΒΕΠ προς υλοποίηση του Πάρκου Έρευνας και Τεχνολογίας. Εξάλλου τόνισε ότι το Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας μπορεί να μας καθοδηγήσει έτσι ώστε να γίνουν οι κατάλληλες συνεργασίες για να μπορέσουμε να προωθήσουμε το στόχο αυτό άμεσα, να εκπονηθούν όλες οι τεχνοοικονομικές μελέτες που χρειάζονται και να υπάρξει μια ολοκληρωμένη ιδέα η οποία να μπορεί να αποδώσει καρπούς σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τέλος ο κος Δημητριάδης αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία του Επιμελητηρίου Πάφου με ένα από τα μεγαλύτερα Πάρκα Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, αυτού της Κίνας το οποίο μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για μας έτσι ώστε η Επαρχία της Πάφου να μπορέσει να πρωτοστατήσει στον τομέα αυτό.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Νεάπολις κος Σόλων Ξενόπουλος αναφέρθηκε σε ένα αντίστοιχο Πάρκο, αυτό του Λαυρίου το οποίο είναι ένας Οργανισμός επιστημονικής έρευνας, εκπαιδεύσεως, επιχειρηματικής δραστηριότητας και πολιτισμού. Ανέφερε δε ότι διαχειριστής αυτού του Πάρκου είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το οποίο διεξήγαγε και όλες τις μελέτες. Τονίστηκε η ανάγκη εύρεσης υλικού για να έχει το Επιμελητήριο μια καθαρή εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων Πάρκων.

Τα δύο μέρη ανανέωσαν το ραντεβού τους σε κατοπινό στάδιο όταν θα έχουν περισσότερα στοιχεία που θα βοηθούν την προώθηση του συγκεκριμένου Πάρκου.

Δελτίο τύπου|19/02/2020

magnifiercross
X