Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου της Πολτάβας - Ουκρανία

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Πολτάβας της Ουκρανίας κ. Borisenko Volodymyr Anatoliyovych και την αντιπροσωπεία του, παρουσία του Προέδρου του κου Γιώργου Μάη και του Γραμματέα/Διευθυντή κου Μαρίνου Στυλιανού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Γιώργος Μάης αφού καλωσόρισε τον κο Borisenko και την αντιπροσωπεία του, ξεκίνησε τη συζήτηση τονίζοντας την ανάγκη να βρεθούν τρόποι εμβάθυνσης των εμπορικών σχέσεων των δύο αυτών περιοχών. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην πανδημία του Covid-19, η οποία όπως είπε  εκτός των άλλων δυσάρεστων καταστάσεων που επέφερε, επηρέασε την αεροπορική σύνδεση και το τουριστικό ρεύμα μεταξύ των δύο χωρών. Το γεγονός ότι η Πολτάβα διαθέτει αεροδρόμιο δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι πιθανόν να μπορούν οι δύο προορισμοί, με ναυλωμένες πτήσεις, να ανοίξει ένας πολύ σημαντικός δίαυλος συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ τους.

Τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς επιχειρηματιών της Πάφου για εισαγωγή προϊόντων από την Ουκρανία όπως ξυλεία, γεωργικά λιπάσματα και άλλα εμπορεύματα όμως αντιμετωπίζονται κάποια προβλήματα τα οποία, καλό θα ήταν, το Επιμελητήριο να ασχοληθεί για την επίλυση τους. Στα προβλήματα ο κος Μάης αναφέρθηκε στο μέγεθος και τον όγκο της παραγγελίας όπου πολλά εργοστάσια, λόγω των μικρών ποσοτήτων από την Κύπρο, δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επιχειρηματική δραστηριότητα όπως επίσης και στο πρόβλημα των μεταφορικών μέσων. Εξήγησε επίσης ότι θα ήταν φρόνιμο να αναζητηθούν τρόποι ελέγχου της ποιότητας των εμπορευμάτων ώστε να αποφεύγονται δυσμενείς περιπέτειες από τους εμπορευόμενους, ενισχύοντας έτσι την αξιοπιστία μεταξύ των επιχειρηματιών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Πολτάβας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων και τόνισε την ανάγκη αεροπορικής σύνδεσης των δύο περιοχών. Ενημέρωσε επίσης ότι το αεροδρόμιο έχει πρόσφατα ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί σε μια προσπάθεια προσέλκυσης νέων αεροπορικών εταιρειών. Το τουριστικό ενδιαφέρον είναι δεδομένο όπου θα μπορούσε να συνδυαστεί με κοινωνικές, πολιτισμικές και άλλες δράσεις. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Ουκρανοί και στον τομέα των Ακινήτων και επενδύσεων όπου αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την επαφή και την επισκεψιμότητα των δύο λαών.

Μεταξύ των δύο Προέδρων συμφωνήθηκε όπως διευθετηθεί σύντομα τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή επιχειρηματιών της Πάφου και επιχειρηματιών της Πολτάβα ώστε να ξεκινήσει μια αμφίδρομη επιχειρηματική σχέση και δραστηριότητα.

Δελτίο Τύπου ΕΒΕΠ | 03/08/2021

magnifiercross
X