Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής

Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου της Πολτάβας - Ουκρανία

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Πολτάβας της Ουκρανίας κ. Borisenko Volodymyr Anatoliyovych και την αντιπροσωπεία του, παρουσία του Προέδρου του κου Γιώργου Μάη και του Γραμματέα/Διευθυντή κου Μαρίνου Στυλιανού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Γιώργος Μάης αφού καλωσόρισε τον κο Borisenko και την αντιπροσωπεία του, ξεκίνησε τη συζήτηση τονίζοντας την ανάγκη να βρεθούν τρόποι εμβάθυνσης των εμπορικών σχέσεων των δύο αυτών περιοχών. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην πανδημία του Covid-19, η οποία όπως είπε  εκτός των άλλων δυσάρεστων καταστάσεων που επέφερε, επηρέασε την αεροπορική σύνδεση και το τουριστικό ρεύμα μεταξύ των δύο χωρών. Το γεγονός ότι η Πολτάβα διαθέτει αεροδρόμιο δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι πιθανόν να μπορούν οι δύο προορισμοί, με ναυλωμένες πτήσεις, να ανοίξει ένας πολύ σημαντικός δίαυλος συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ τους.

Τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς επιχειρηματιών της Πάφου για εισαγωγή προϊόντων από την Ουκρανία όπως ξυλεία, γεωργικά λιπάσματα και άλλα εμπορεύματα όμως αντιμετωπίζονται κάποια προβλήματα τα οποία, καλό θα ήταν, το Επιμελητήριο να ασχοληθεί για την επίλυση τους. Στα προβλήματα ο κος Μάης αναφέρθηκε στο μέγεθος και τον όγκο της παραγγελίας όπου πολλά εργοστάσια, λόγω των μικρών ποσοτήτων από την Κύπρο, δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επιχειρηματική δραστηριότητα όπως επίσης και στο πρόβλημα των μεταφορικών μέσων. Εξήγησε επίσης ότι θα ήταν φρόνιμο να αναζητηθούν τρόποι ελέγχου της ποιότητας των εμπορευμάτων ώστε να αποφεύγονται δυσμενείς περιπέτειες από τους εμπορευόμενους, ενισχύοντας έτσι την αξιοπιστία μεταξύ των επιχειρηματιών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Πολτάβας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων και τόνισε την ανάγκη αεροπορικής σύνδεσης των δύο περιοχών. Ενημέρωσε επίσης ότι το αεροδρόμιο έχει πρόσφατα ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί σε μια προσπάθεια προσέλκυσης νέων αεροπορικών εταιρειών. Το τουριστικό ενδιαφέρον είναι δεδομένο όπου θα μπορούσε να συνδυαστεί με κοινωνικές, πολιτισμικές και άλλες δράσεις. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Ουκρανοί και στον τομέα των Ακινήτων και επενδύσεων όπου αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την επαφή και την επισκεψιμότητα των δύο λαών.

Μεταξύ των δύο Προέδρων συμφωνήθηκε όπως διευθετηθεί σύντομα τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή επιχειρηματιών της Πάφου και επιχειρηματιών της Πολτάβα ώστε να ξεκινήσει μια αμφίδρομη επιχειρηματική σχέση και δραστηριότητα.

Δελτίο Τύπου ΕΒΕΠ | 03/08/2021

magnifiercross
X