Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο και ΓΔ Υφυπουργείου Τουρισμού

Αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κο Αντρέα Δημητριάδη και το Γραμματέα/ Διευθυντή κο Μαρίνο Στυλιανού στην παρουσία και των Βουλευτών της Επαρχίας Πάφου κ.κ Κ. Κωνσταντίνου, Α. Φακοντή, Χ. Πιττοκοπίτη και Η. Μυριάνθους συναντήθηκε με το Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου Τουρισμού κο Θεοφάνη Τρύφωνος και Υπηρεσιακούς για συζήτηση της διαδικασίας προκήρυξης του διαγωνισμού για τη συνδυαστική ανάπτυξη που αφορά τη Μαρίνα της Πάφου και τη δημιουργία Υποδομής Υποδοχής κρουαζιεροπλοίων.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν αυστηρώς τα χρονοδιαγράμματα και επισήμανε ότι η υιοθέτηση της διαδικασίας από την Ελεγκτική Υπηρεσία προσθέτει καθυστέρηση περίπου ένα χρόνο στο πολυσήμαντο αυτό έργο υποδομής για την επαρχία Πάφου.

Από πλευράς Υφυπουργείου ο Γενικός Διευθυντής διαβεβαίωσε ότι το αργότερο μέχρι τις 10 Μαρτίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και για τα δύο έργα για περίπου ένα μήνα, θα ακολουθήσει ενάμιση μήνας αξιολόγησης των προσφορών και  έπειτα άλλους έξι μήνες για να υποβληθεί η μελέτη.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Δημητριάδης σημείωσε πως ανάλογα με το αποτέλεσμα θα προχωρήσει η δεύτερη διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για τη μαρίνα και το κέντρο υποδομής κρουαζιερόπλοιων και εδώ είναι που πρέπει το Υφυπουργείο να είναι έτοιμο χωρίς άλλη καθυστέρηση να προχωρήσουν τάχιστα και ταυτόχρονα οι διαδικασίες και εξέφρασε την πεποίθηση η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας να μπορεί να γίνει περί το τέλος του 2021 αφού δηλαδή προηγηθούν οι δύο ενδιάμεσες μελέτες.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου παρακάθισε σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών στην παρουσία του Υπουργού Γ. Καρούσου, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Σ. Μιχαήλ και του Δημάρχου Πόλις Χρυσοχούς κου Γ. Παπαχριστοφή.

Συζητήθηκε έντονα το θέμα της Ιεραρχικής προσφυγής για το δρόμο Πάφου – Πόλεως Χρυσοχούς και η διαχείριση που πρέπει να γίνει. Ο Πρόεδρος του Επιεμελητηρίου κος Δημητριάδης κάλεσε το Υπουργείο να υποβάλει ένσταση στην αναθεωρητική αρχή προσφορών ώστε να εκδοθεί οποιοδήποτε διάταγμα κατακύρωσης της διαδικασίας προσφοράς. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί αναφορικά με το δρόμο Έζουσας – αεροδρομίου Πάφου ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες περιβαλλοντικές ενστάσεις, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τον δρόμο από τους Τάφους των Βασιλέων προς τα Πότιμα και το Δυτικό Παρακαμπτήριο της Πάφου.

Ο Υπουργός συνέστησε υπομονή στην παρούσα φάση και τα όποια μέτρα ληφθούν για το δρόμο Πάφου – Πόλεως Χρυσοχού θα γίνουν σε κατοπινό στάδιο και σε συνεννόηση με όλους τους φορείς και τοπικές Αρχές. Για τα υπόλοιπα έργα έγινε εκτενής ενημέρωση.

Γραφείο Τύπου ΕΒΕΠ

28.02.2020

magnifiercross
X