Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Συνάντηση Επιμελητηρίου Πάφου με την Πρέσβειρα της Πολωνίας κυρία Irena Lichnerowicz-Augustyn 03/07/2020

Επίσκεψη στο ΕΒΕ Πάφου πραγματοποίησε την Παρασκευή 03/07/2020 η Πρέσβειρα της Πολωνίας στην Κύπρο κυρία Irena Lichnerowicz-Augustyn όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Διευθυντή του Επιμελητηρίου κ. Αντρέα Δημητριάδη και κ. Μαρίνο Στυλιανού αντίστοιχα. Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης οι Αντιπρόεδροι του Επιμελητήριου Πάφου κος Γιώργος Μάης, κος Παντελής Ευαγγέλου, αντιπρόσωπός των υπεραγορών Παπαντωνίου καθώς επίσης και η οικονομική λειτουργός της Πολωνικής Πρεσβείας κα Agata Ratuszek-Parmakkis.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημητριάδης, αφού παρουσίασε εν συντομία τις εμπορικές συναλλαγές των τελευταίων χρόνων μεταξύ Κύπρου-Πολωνίας, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να εντοπιστούν οι σωστοί τομείς ανάπτυξης των δύο χωρών καθώς και η δυνατότητα αξιοποίησης κάθε ευκαιρίας που να στοχεύει στην εξεύρεση κοινού εδάφους συνεργασίας.

Η πρέσβειρα της Πολωνίας έκανε αναφορά σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς όπου μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον για συνεργασία και επισήμανε την σπουδαιότητα της προώθησης των προϊόντων της Πάφου στην Πολωνία αλλά και της Πολωνίας στις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου.

Συζητήθηκαν δε διάφοροι τρόποι συνεργασίας όσον αφορά τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών καθώς και ενέργειες που θα μπορούσαν να φέρουν κοντά επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές.   Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δυνατότητα επέκτασης των Εξαγωγών τοπικών, αγροτικών κτηνοτροφικών και μεταποιημένων προϊόντων, καθώς και στην συντονισμένη προώθηση του τομέα των Υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή κλπ. Παρουσιάστηκαν κυρίως ευκαιρίες εξαγωγής και εισαγωγής προϊόντων από και προς την πολωνική αγορά με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου κο Δημητριάδη να δηλώνει ότι υπάρχουν ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιηθούν αφού η πολωνική αγορά είναι μια μεγάλη αγορά με πληθυσμό περί τα 40 εκατομμύρια.

Η Πρέσβειρα της Πολωνίας στην Κύπρο κυρία Irena Lichnerowicz-Augustyn  επιβεβαίωσε τις στενές σχέσεις με το Επιμελητήριο Πάφου και διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα οριστεί νέα συνάντηση με υπηρεσιακούς του Γραφείου της για διοργάνωση κοινών δράσεων.

Γραφείο τύπου ΕΒΕΠ|03/07/20

magnifiercross
X