Πρόγραμμα Green Synergy-Πρόγραμμα Green Synergy-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γαλλίας Τετάρτη 31/10/2018

O Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κος Αντρέας Δημητριάδης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας κο Rene Troccaz παρουσία και του Διευθυντή του Επιμελητήριου κου Μαρίνου Στυλιανού. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Δημητριάδης συζήτησε διεξοδικά με τον κο Πρέσβη την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Πάφου και της επιχειρηματικής κοινότητας της Γαλλίας, μιας χώρας με πληθυσμό 65 εκατ. αλλά και με μεγάλη επιρροή στους διάφορους Διεθνείς Οργανισμούς καθώς και με πρωταγωνιστικό ρόλο στα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου εξέφρασε την επιθυμία του προς τον Πρέσβη κο Τροκαζ να αυξηθεί η παρουσία Γαλλικών Εταιρειών στην Πάφο και στην Κύπρο γενικότερα. Παρουσίασε δε τις Μεγάλες Αναπτύξεις στην Πάφο ως ευκαιρίες επένδυσης ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στις αναπτύξεις που αφορούν τον Τουρισμό, την Εκπαίδευση, την Φαρμακοβιομηχανία καθώς και άλλους τομείς. Έγινε συζήτηση επίσης για διασύνδεση της Γαλλίας με την Κύπρο σε θέματα ναυτικού τουρισμού και ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων στις ακτές της νήσου και επισήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου έναντι άλλων ευρωπαϊκών προορισμών και γειτόνων χωρών.

Ο κος Πρέσβης από τη μεριά του τόνισε ότι η Κύπρος πρέπει να επικεντρωθεί στην παροχή υψηλών υπηρεσιών, στον ποιοτικό τουρισμό υψηλής εισοδηματικής στάθμης και όχι μόνο αλλά γενικά η ποιότητα θα πρέπει να έχει δεσπόζουσα θέση. Υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες επένδυσης σε ένα τρίπτυχο Εκπαίδευση – Τουρισμό – Μεγάλες Αναπτύξεις γι’ αυτό θα πρέπει από κοινού η επιχειρηματική κοινότητα της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα να έρθουν σε επαφή με αντίστοιχες εταιρείες από τη Γαλλία ώστε να ενδυναμωθεί αυτή η σχέση μεταξύ των χωρών η οποία είναι αξιόλογη σε όλα τα επίπεδα πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό.

magnifiercross
X