Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Συνάντηση Πρέσβειρας της Γαλλίας κας Isabelle Dumond με το ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ

Την Πέμπτη 12/02/2020 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πάφου συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ και της πρέσβειρας της Γαλλίας στην Κύπρο Isabelle Dumond με τη συνοδεία της. Από πλευράς ΕΒΕΠ στη σύσκεψη παρακάθησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Δημητριάδης Ανδρέας, ο Αντιπρόεδρος κος Στεφάνου Στέφανος και ο Διευθυντής του Επιμελητήριου κος Στυλιανού Μαρίνος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Δημητριάδης συζήτησε διεξοδικά με την κα Dumond τόσο για την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών όσο και για τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Πάφου και της επιχειρηματικής κοινότητας της Γαλλίας, μιας χώρας με πληθυσμό 65 εκατ. αλλά και με μεγάλη επιρροή στους διάφορους Διεθνείς Οργανισμούς καθώς και με πρωταγωνιστικό ρόλο στα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου εξέφρασε την επιθυμία του προς την Πρέσβειρα να αυξηθεί η παρουσία Γαλλικών Εταιρειών στην Πάφο και στην Κύπρο γενικότερα. Παρουσίασε δε τις Μεγάλες Αναπτύξεις στην Πάφο ως ευκαιρίες επένδυσης ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στις αναπτύξεις που αφορούν το θεματικό Τουρισμό, την Εκπαίδευση, τις Νέες Τεχνολογίες και γενικά τη χάραξη πολιτικής αναφορικά με την Νέα Στρατηγική για τον Τουρισμό και την δημιουργία ταυτότητας, branding. Ο κος Δημητριάδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κα Dumond για θέματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων των δύο πλευρών και να βρεθούν τρόποι προσέλκυσης τουριστών από τη Γαλλία με πρώτο και καλύτερο την εγκαθίδρυση απευθείας πτήσεων από τη Γαλλία προς την Κύπρο και την Πάφο ειδικότερα. Εξάλλου σύμφωνα με στοιχεία του ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ το 2012 αφίχθηκαν στην Κύπρο 36.000 Γάλλοι επισκέπτες, ενώ το 2018 ο αριθμός των Γάλλων επισκεπτών παρέμεινε σταθερός στις 36.000.

Ο Διευθυντής του επιμελητηρίου κος Στυλιανού τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των δύο Χωρών σε θέματα που αφορούν επενδύσεις τόσο στην  Εκπαίδευση όσο και σε Πολιτιστικά θέματα, επικαλούμενος  τη μακρόχρονη μας ιστορία και τον λαμπρό αρχαιολογικό μας πλούτο. Η Πρέσβειρα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους συνεργασίες και έκανε ιδιαίτερη μνεία για τους σπουδαίους αρχαιολογικούς μας χώρους που μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και στον Αγροτουρισμό, ένας τομέας που η Πάφος λόγω της υπαίθρου της μπορεί να επενδύσει σε τέτοιου είδους τομείς.

Δελτίο Τύπου ΕΒΕΠ|13/02/2020

magnifiercross
X