Πρόγραμμα Green Synergy-Πρόγραμμα Green Synergy-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN

Συνάντηση Πρέσβειρας της Γαλλίας με το ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ

Την Δευτέρα 31/05/2021 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πάφου συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ και της πρέσβειρας της Γαλλίας στην Κύπρο Σαλίνα Γκρενέτ-Καταλάνο με τη συνοδεία της. Από πλευράς ΕΒΕΠ στη σύσκεψη παρακάθησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Μάης Γεώργιος, οι Αντιπρόεδροι του Επιμελητηρίου κύριοι Παπαντωνίου Χαράλαμπος, Στεφάνου Στέφανος, Ευάγγελου Παντελής, Χρυσάνθου Χρύσης και ο Διευθυντής του Επιμελητήριου κος Στυλιανού Μαρίνος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Μάης συζήτησε διεξοδικά με την κα Σαλίνα Γκρενέτ-Καταλάνο τόσο για την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών όσο και για τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Πάφου και της επιχειρηματικής κοινότητας της Γαλλίας, μιας χώρας με πληθυσμό 65 εκατ. αλλά και με μεγάλη επιρροή στους διάφορους Διεθνείς Οργανισμούς καθώς και με πρωταγωνιστικό ρόλο στα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου εξέφρασε την επιθυμία του προς την Πρέσβειρα να αυξηθεί η παρουσία Γαλλικών Εταιρειών στην Πάφο και στην Κύπρο γενικότερα. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στις αναπτύξεις που αφορούν το θεματικό Τουρισμό, το Εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, την Εκπαίδευση, τις Νέες Τεχνολογίες και γενικά τη χάραξη πολιτικής αναφορικά με την Νέα Στρατηγική για τον Τουρισμό και την δημιουργία ταυτότητας, branding. Ο κος Μάης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κα Γκρενέτ για θέματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων των δύο πλευρών και να βρεθούν τρόποι προσέλκυσης τουριστών από τη Γαλλία με πρώτο και καλύτερο την εγκαθίδρυση περισσότερων αεροπορικών δρομολογίων με  απευθείας πτήσεις από τη Γαλλία προς την Κύπρο και την Πάφο ειδικότερα. Συζητήθηκαν τα υπάρχοντα δρομολόγια από Πάφο προς Γαλλία και αντίστροφα και τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των απευθείας πτήσεων από και προς τις δυο χώρες.   Εξάλλου σύμφωνα με στοιχεία του ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ το 2018 αφίχθηκαν στην Κύπρο 36.500 Γάλλοι επισκέπτες, ενώ το 2019 ο αριθμός των Γάλλων επισκεπτών μειώθηκε στις 31.114.

Ο Διευθυντής του επιμελητηρίου κος Στυλιανού καθώς επίσης και οι παρευρισκόμενοι Αντιπρόεδροι του ΕΒΕΠ τόνισαν  την ανάγκη συνεργασίας των δύο Χωρών σε θέματα Επένδυσης Κεφαλαίων, Εκπαίδευσης, Ενέργειας, Πολιτιστικά θέματα επικαλούμενοι  τη μακρόχρονη μας ιστορία και τον λαμπρό αρχαιολογικό μας πλούτο καθώς επίσης και για επενδύσεις στον Ιατρικό τομέα. Η Πρέσβειρα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους συνεργασίες και έκανε ιδιαίτερη μνεία για τους σπουδαίους αρχαιολογικούς μας χώρους που μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών ενώ αναφέρθηκε παράλληλα στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς επίσης και στον Αγροτουρισμό, ένα τομέα όπου η Πάφος λόγω της υπαίθρου της μπορεί να επενδύσει.

Τελειώνοντας τη συνάντηση , οι δύο πλευρές  άφησαν να νοηθεί ότι η Πάφος έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται για να προσελκύσει τέτοιου είδους επενδύσεις.

Δελτίο Τύπου ΕΒΕΠ|31/05/2021

magnifiercross
X