Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής

Συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού στο ΕΒΕ Πάφου

Συνάντηση στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου είχε την Πέμπτη 21.03.2019 ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του κ. Μιχάλη Χαϊλη .

Τα θέματα που τέθηκαν ενώπιον του κ. Περδίου αφορούσαν τα κύρια ζητήματα που απασχολούν την Επαρχία και σχετίζονται τόσο με τον Τουρισμό όσο και με την γενικότερη ανάπτυξη.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ,  κ. Γιώργος Μάης, ο οποίος προήδρευσε της σύσκεψης παρουσίασε  τα θέματα τα οποία απασχολούν την Επαρχία. Αναφέρθηκε στην Επίσπευση προσφοροδότησης και κατασκευής ΜΑΡΙΝΑ Πάφου, στην Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό,στον Καθορισμό σύνθετων τουριστικών αναπτύξεων ως στρατηγικών έργων για τους σκοπούς Eνοποιημένων Αναπτύξεων Μεγάλων και Σύνθετων Χρήσεων. Επιπλέον έκαβε λόγο για τις Δράσεις υγρού στοιχείου και την Ενίσχυση των προσπαθειών για ανάπτυξη  τουρισμού και ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο, την Προβολή με έμφαση σε αγορές όπως Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Φιλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Κεντρική Ευρώπη, ΗΒ κ.α. Τόνισε την Αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας ( Στήριξη mega events, αθλητικές διοργανώσεις κ.α), την Οικονομική και άλλη στήριξη για να παραμείνουν πτήσεις ολόχρονα όπως της Ryanair, Germania από  Γερμανικά αεροδρόμια, Easyjet κ.α, την παροχή των κονδυλίων για αναβάθμιση/λειτουργία εμπλουτιστικών έργων  και συμπλήρωση  βασικών υποδομών.

Αναφέρθηκε στην προσήλωση σε υποδομές χειμερινού τουρισμού όπως γήπεδα ποδοσφαίρου, Αθλητικές  κολυμβητικές δεξαμενές, ποδηλατοδρόμους στην ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου και αναχαίτιση της αστυφιλίας, στην επέκταση δυναμικότητας Αεροδρομίου Πάφου και σύνδεση Διεθνούς Αεροδρομίου  Πάφου με διάφορες χώρες. Το αεροδρόμιο λειτουργεί στα όρια της δυναμικότητας του και επιβάλλεται η επέκταση του σε  υποδομές. Τέλος συζητήθηκε η μεταφορα του ΑΞΙΚ στην Πάφο ως κατ'εξοχην τουριστική πόλη, η δημιουργία προβλήτας στην Κ. Πάφο και επέκταση Μαρίνας στην Πόλη Χρυσοχούς καθώς και το νέο Branding της Πάφου.

Με τη σειρά του ο Υφυπουργός Τουρισμού διαβεβαίωσε   τη στήριξη που το Υφυπουργείο θα παράσχει στην Πάφο, την κατ’ εξοχήν τουριστική Επαρχία του νησιού στα μέτρα της ενιαίας  στρατηγικής για τον Τουρισμό.

Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης, οι Βουλευτές  Πάφου κ.κ Κωνσταντινου, Φακοντής, Πιττοκοπίτης και Μυριάνθους, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ κος Θάνος Μιχαηλίδης και άλλοι φορείς  άμεσα εμπλεκόμενοι με την ανάπτυξη της Επαρχίας.

 

Δελτίο Τύπου

ΕΒΕ Πάφου

22.03.2019

magnifiercross
X