Πρόγραμμα Green Synergy-Πρόγραμμα Green Synergy-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN

Σύσκεψη αντιπροσωπείας ΕΒΕ Πάφου με Υφυπουργό Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Κόκκινο

Σύσκεψη στην παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκου Κόκκινου πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΕΒΕ Πάφου το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, κατά την οποία τέθηκε η έρευνα, η καινοτομία και το πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός αξιοποιείται από τις επιχειρήσεις και το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Πάφου, ώστε να μετατραπεί η έρευνα και η καινοτομία σε ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κόκκινος ανέφερε πως “έχουμε διεξέλθει ενός διευρυμένου αντικειμένου σε θέματα που αφορούν την Πάφο ιδιαίτερα και έχουμε συμφωνήσει σε συγκεκριμένες δράσεις συνεργασίας όπου θα γίνει σύζευξη της επιχειρηματικής κοινότητας με την ερευνητική ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς επίσης και ο ψηφιακός μετασχηματισμός να επιταχυνθεί για την επιχειρηματική κοινότητα της Πάφου”.
Κληθείς να σχολιάσει την προσπάθεια της Πάφου να εξελιχτεί σε μια έξυπνη πόλη ο Υφυπουργός Καινοτομίας απήντησε πως η Πάφος είναι μια έξυπνη πόλη, σημειώνοντας πως ήδη έχουν γίνει πάρα πολλά.
Πρόσθεσε πως η Πάφος έχει μια ισορροπημένη ανάπτυξη με έμφαση όχι μόνο στον τουρισμό και στην ανάπτυξη της γης, αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την έναρξη το 2023 του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού και άλλων ιδιωτικών ιδρυμάτων. Υπάρχει, συνέχισε, ένα σύστημα καινοτομίας και start ups, το οποίο μεγαλώνει στην Πάφο και αυτό, όπως είπε, αποτελεί την πραγματική ευθύνη της Πολιτείας και του ιδίου του Δήμου της Πάφου να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν τις δυνάμεις τους γιατί αυτό είναι που κατοχυρώνει, όπως εκτίμησε, τη βιωσιμότητα της πόλης μακροπρόθεσμα και της Κύπρου κατ΄επέκταση.
Επεσήμανε ακόμη πως η Κύπρος ευρύτερα είναι η τεχνολογική πρωτεύουσα της Μεσογείου. Χαρακτήρισε επίσης πιλότο την Πάφο δηλώνοντας πως υπάρχει στην πόλη μια μεγάλη κοινότητα ψηφιακών νομάδων και επιστημόνων που εργάζονται στην Πάφο για να δώσουν υπηρεσίες εκτός Κύπρο. Αυτό το πράγμα, τόνισε, “ξεκίνησε, γίνεται και θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Μάης ανέφερε πως ο κ. Κόκκινος επιτελεί ένα τεράστιο έργο το οποίο λόγω ίσως επικοινωνιακής πολιτικής δεν το γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Είπε επίσης πως επίκειται η ανακοίνωση κάποιων προγραμμάτων που αφορούν επιδοτήσεις για αναβάθμιση των τεχνολογιών, δηλώνοντας πως αυτό είναι πολύ ουσιαστικό και ωφέλιμο για τις επιχειρήσεις αλλά και για την κοινωνία γενικότερα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ
magnifiercross
X