Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής

Σύσκεψη στα γραφεία του EBE Πάφου στην παρουσία του κ. Κώστα Γαλαταριώτη Αντιπροέδρου Τουρισμού ΚΕΒΕ και άλλων φορέων άμεσα εμπλεκόμενων με την Τουριστική Βιομηχανία της Επαρχίας

Την Παρασκευή 18.12.2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου με προσκεκλημένο τον Αντιπρόεδρο Τουρισμού του ΚΕΒΕ κ. Κώστα Γαλαταριώτη συνοδευόμενο από τον κ. Χρίστο Πετσίδη Διευθυντή του τμήματος Υπηρεσιών και Εμπορίου του KEBE. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Θάνος Μιχαηλίδης Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, ο κ. Θέμης Φιλιππίδης Επίτιμος Πρόεδρος ΕΒΕΠ & Πρώην Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, ο κ. Γιώργος Προδρόμου Εκπρόσωπος Τουριστικών Επαύλεων η κα Ρούλα Αγρότου Εκπρόσωπος Τουριστικών Πρακτόρων, η κα Χριστίνα Κωνσταντίνου Εκπρόσωπος Αγροτουριστικών Καταλυμάτων και ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ κ. Νάσος Χατζηγεωργίου. Από πλευράς ΕΒΕΠ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Γιώργος Μάης και ο Γραμματέας/Διευθυντής κ. Μαρίνος Στυλιανού.

Τα θέματα που τέθηκαν ενώπιον του κ. Γαλαταριώτη αφορούσαν τα κύρια ζητήματα που απασχολούν την Επαρχία και σχετίζονται τόσο με τον Τουρισμό όσο και με την γενικότερη ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ,  κ. Γιώργος Μάης, ο οποίος προήδρευσε της σύσκεψης παρουσίασε  τα θέματα τα οποία απασχολούν την Επαρχία. Πιο συγκεκριμένα έγινε εκτενής συζήτηση για την επίσπευση της προσφοροδότησης και της κατασκευής της ΜΑΡΙΝΑΣ Πάφου, για το δρόμο Πάφου-Πόλις Χρυσοχούς, το δρόμο Αεροδρομίου-Έζουσας, το Δρόμο Τάφοι Βασιλέων-Πότιμα και για τη συντήρηση/αποκατάσταση οδικού δικτύου που οδηγεί στην Ύπαιθρο. Έγινε επίσης συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό η οποία θα πρέπει επιτέλους να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και για τον καθορισμό σύνθετων τουριστικών αναπτύξεων ως στρατηγικών έργων για τους σκοπούς Ενοποιημένων Αναπτύξεων Μεγάλων και Σύνθετων Χρήσεων. Μεγάλη έμφαση στη συζήτηση δόθηκε στην ενίσχυση των προσπαθειών για ανάπτυξη του  τουρισμού και ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, στην αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας, στη στόχευση σε υποδομές χειμερινού τουρισμού όπως γήπεδα ποδοσφαίρου, αθλητικές  κολυμβητικές δεξαμενές, ποδηλατοδρόμους  κ.α.

Τελειώνοντας τονίστηκε η σημασία της  ανάπτυξης του τουρισμού υπαίθρου και αναχαίτισης της αστυφιλίας, η  επέκταση της Μαρίνας στην Πόλη Χρυσοχούς και η ανάπτυξη του Θαλάσσιου τουρισμού.

Με τη σειρά του ο Αντιπρόεδρος Τουρισμού του ΚΕΒΕ κ. Γαλαταριώτης διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τη στήριξη του ΚΕΒΕ  προς το Επιμελητήριο Πάφου και γενικότερα προς την Επαρχία της  Πάφου, την κατ’ εξοχήν τουριστική Επαρχία του νησιού. Κλείνοντας τόνισε ότι  το ΚΕΒΕ θα ενισχύσει τις όποιες προσπάθειες γίνονται για ανάπτυξη του Τουρισμού και υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ | 21/12/2020

magnifiercross
X