Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΒΕΠ με τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου

Σε σύσκεψη παρακάθησαν την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κος Γιώργος Μάης και τα μέλη της Ε.Ε κ.κ Χρύσης Χρυσάνθου, Παντελής Ευαγγέλου, Ζήνωνας Ζήνωνος, Μιχάλης Μιχαήλ, Στέφανος Στεφάνου, ο τέως Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ κος Αντρέας Δημητριάδης καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ κος Κυριάκος Δρουσιώτης, με τη συμμετοχή των Βουλευτών κ.κ Χ. Πάζαρου, Β. Φακοντή, Χρ. Σαββίδη και Η. Μυριάνθους για συντονισμό και προώθηση της συμπλήρωσης βασικών έργων υποδομής της Επαρχίας, με κύριο θέμα τις εξελίξεις γύρω από την κατασκευή της ΜΑΡΙΝΑΣ Πάφου.

Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία μετά και την ολοκλήρωση της μελέτης  που αφορά τη Μαρίνα της Πάφου, από την κοινοπραξία Deloitte Cyprus και Triton Consulting Engineers. Η προώθηση και ολοκλήρωση της ΜΑΡΙΝΑΣ της Πάφου αποτελεί υψίστη προτεραιότητα για την Επαρχία σημείωσε ο Πρόεδρος, γι’ αυτό και  η ενημέρωση για τα συμπεράσματα της μελέτης αποτελούν σημαντικό στοιχείο της γενικότερης ενημέρωσης.

Ο κος Μάης, αναφέρθηκε και στην επιστολή του Υφυπουργού Τουρισμού προς τους Βουλευτές, το Δήμαρχο Πάφου, το ΕΒΕ Πάφου, το Σύνδεσμο Μεγάλων Αναπτύξεων και τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας όπου ενημερώνει ότι μετά το Πάσχα θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Μελέτης προς τις Αρχές και Φορείς της Πάφου, κάτι που είναι και συμβατική υποχρέωση των Μελετητών. Συνεπώς συμφώνησαν όλοι να αναμένουμε την παρουσίαση από το Υφυπουργείο Τουρισμού και αφού αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα   θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Έγινε σύντομη ενημέρωση και για τις εξελίξεις που αφορούν το τμήμα του δρόμου Αεροδρομίου, από τον ποταμό ΄Εζουσας μέχρι το Αεροδρόμιο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα που απασχολούν το Επιμελητήριο Πάφου και γενικά την επιχειρηματική κοινότητα με κύριο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίας Βαρβάρας λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται από την παρουσία των Κτηνοτροφικών Μονάδων στην περιοχή και τις παράνομες επεμβάσεις των κτηνοτρόφων εντός της Βιομηχανικής Περιοχής.

Οι Βουλευτές διαβεβαίωσαν το ΕΒΕ Πάφου ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για εξεύρεση νέας Κτηνοτροφικής Ζώνης ώστε οι Μονάδες να μετακινηθούν σε κατάλληλους χώρους διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τους.

Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν για εκ νέου συνάντηση μετά τις γιορτές του Πάσχα για περεταίρω συντονισμό.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ | 18/04/2022

magnifiercross
X