Πρόγραμμα Green Synergy-Πρόγραμμα Green Synergy-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN

Σύσκεψη του ΕΒΕ Πάφου με τον Έπαρχο Πάφου

eparxos final_website

Σε συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου με τον Έπαρχο Πάφου κ. Γιαννάκη Μαλλουρίδη εξετάστηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Επαρχιακής Διοίκησης και αφορούν την γενικότερη εικόνα και ανάπτυξη της Επαρχίας Πάφου.

Μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ανδρέας Δημητριάδης αναφέρθηκε:
• Στην ανάγκη άμεσης εφαρμογής των εκάστοτε νομοθεσιών ώστε να μην πλήττεται η εικόνα της Επαρχίας και να διασφαλίζονται θέματα ασφάλειας και υγείας.
• Στην ανάγκη συνεχούς αναβάθμισης της καθαριότητας των δημόσιων χώρων, παραλιών κ.λ.π.
• Στην καθοδήγηση των Τοπικών Αρχών από την Επαρχιακή Διοίκηση ώστε να μειωθούν ή τουλάχιστον να μην αυξάνουν τις φορολογίες/ τέλη που επιβάλλουν σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση και των προβλημάτων επιβίωσης του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κ. Γιώργος Μάης αναφέρθηκε στο θέμα της ανάπτυξης και του εξωραϊσμού των κτιρίων του εμπορικού κέντρου της Πάφου και στην άμεση αξιοποίηση των τουρκοκυπριακών υποστατικών τα οποία είναι κλειστά και δεν λειτουργούν.

Ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. Κενδέας Ζαμπυρίνης αναφέρθηκε στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων των Βιομηχανικών Περιοχών και Ζωνών, στην κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής και μεταφοράς αναγκαίων υπηρεσιών στις βιομηχανικές ζώνες, ώστε να αξιοποιηθούν από τον βιομηχανικό κόσμο. Τέλος ζήτησε την στήριξη των προσπαθειών του Επιμελητηρίου για προώθηση των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Ο Έπαρχος Πάφου αφού εξέφρασε την εκτίμηση του για τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το Επιμελητήριο για τόνωση της ανάπτυξης και της οικονομίας του τόπου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Επαρχιακής Διοίκησης για πλήρη αφομοίωση των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών κονδυλίων και παράλληλα για την ωρίμανση των έργων της Επαρχίας. Αναφέρθηκε επίσης στις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα ατομικών και συλλογικών ενστάσεων για υπερχρεώσεις φορολογιών και τελών από τις Κοινοτικές Αρχές. Τέλος αποφασίστηκαν τα πιο κάτω:

1. Να γίνει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το Τμήμα Δημοσίων Έργων για το θέμα των πινακίδων στους δημόσιους χώρους.
2. Να θεσμοθετηθεί συνάντηση μια φορά το χρόνο με τον Έπαρχο Πάφου για ενημέρωση για τα έργα υποδομής και ανάπτυξης της Υπαίθρου Επαρχίας και την δυνατότητα κατάθεσης εισηγήσεων από το ΕΒΕ ως εκφραστή του επιχειρηματικού κόσμου και συντελεστή της ανάπτυξης.

magnifiercross
X