Τερματισμός Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος

Η Πάφος ως μία Επαρχία που εξαρτάται σχεδόν εξολοκλήρου από τον τουρισμό και την ανάπτυξη γης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις αρνητικές οικονομικές και επιδημιολογικές συνθήκες που ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Η μεγάλη ανατροπή που  επήλθε  στον τομέα του τουρισμού αλλά και της ανάπτυξης γης εξαιτίας του περιορισμού της διακίνησης προσώπων, σφραγίστηκε με τον απότομο τερματισμό του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος που αφήνει εκτεθειμένους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και επενδυτές.

Θεωρούμε ότι το κράτος πρέπει να μελετήσει τρόπους αποφυγής θυματοποίησης των επενδυτών και των επιχειρηματιών στις περιπτώσεις όπου αποδεδειγμένα είχε επέλθει συμφωνία πραγματοποίησης της επένδυσης ενώ παρουσιάζονται πρακτικά και όχι ουσιαστικά κωλύματα στην προσκόμιση ορισμένων εγγράφων λόγω των περιορισμών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στις περιπτώσεις που υπάρχει χαρτοσημασμένο συμβόλαιο, εισηγούμαστε όπως το Υπουργείο παραλάβει τις αιτήσεις νοουμένου ότι αυτές θα κατατεθούν πριν από την 1 Νοεμβρίου 2020 και δώσει τη δυνατότητα συμπλήρωσης των ελλειπόντων στοιχείων σε μεταγενέστερο στάδιο. Κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει την ουσία εξέτασης της αίτησης.

 

Γραφείο Τύπου ΕΒΕΠ

Πάφος, 19 Οκτωβρίου, 2020

magnifiercross
X