Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής-Σχέδιο χορηγιών που αφορά την ανάπτυξη της Οικονομίας της Μέλισσας-Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Τσεχίας, Ανάπτυξη συνεργασιών στονΤομέα της Ασφάλειας και της Αμυντικής Βιομηχανίας-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού Δρ Κυριάκο Χατζηγιάννη.

Το ΕΒΕ Πάφου προωθεί δυναμικά τη δημιουργία προβλήτας στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου

Η Ομάδα Έργου για την εκπόνηση της τεχνοοικονομικής μελέτης για την προώθηση και υλοποίηση της προβλήτας στο Λιμάνι της Πάφου είχε συνάντηση στις 14.2.2019  στα γραφεία της Deloitte Λεμεσού, παρουσία των δυο λειτουργών που έχει ορίσει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων από το τμήμα Αρχαιοτήτων και την Αρχή Λιμένων Κύπρου όπου συζητήθηκαν τρόποι δημιουργίας και λειτουργίας προβλήτας στο Λιμάνι της Πάφου με απώτερο στόχο την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων.

Ακολούθησε συνάντηση της Ομάδας Έργου με πρωτοβουλία του ΕΒΕ Πάφου υπό την Προεδρία της Έντιμης  Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Βασιλικής Αναστασιάδου, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019,  παρουσία και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, του  Πρόεδρου και του Διευθυντή του Επιμελητηρίου Πάφου κ.κ. Ανδρέα Δημητριάδη και Μαρίνου Στυλιανού αντίστοιχα, των Βουλευτών Πάφου κυρίων  Α. Φακοντή, Χ. Πιττοκοπίτη και Ηλ. Μυριάνθους, της Διευθύντριας του Τμήματος Αρχαιοτήτων Δρ. Μαρίνας Σολομίδου – Ιερωνυμίδου, του Διευθυντή Λιμανιού Λεμεσού κ. Π. Αγαθοκλέους, του Λειτουργού Αρχαιοτήτων Δρ. Ε. Ράπτου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Deloitte Λεμεσού κ. Ν. Κυριακίδη.

Κατά τη συνάντηση η Αρχή Λιμένων Κύπρου εξετάζει την πρόταση για κατασκευή και διαχείριση της προβλήτας βάσει των νέων δεδομένων που προκύπτουν σήμερα καθώς και της αυξημένης  ζήτησης από διάφορες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων. Φαίνεται ότι η Πάφος, ως προορισμός, με το γραφικό Λιμανάκι και τους αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή κερδίζει το ενδιαφέρον από τουριστικούς Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη διοργάνωση κρουαζιέρων στη Μεσόγειο. Το έργο θα επιφέρει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη στον Τουρισμό και στην οικονομία του τόπου γενικότερα γι’ αυτό το λόγο σύντομα η Ομάδα Έργου θα συναντηθεί εκ νέου ώστε να συμφωνηθούν τα επόμενα βήματα.

Δελτίο Τύπου ΕΒΕ

magnifiercross
X