Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής-Σχέδιο χορηγιών που αφορά την ανάπτυξη της Οικονομίας της Μέλισσας-Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Τσεχίας, Ανάπτυξη συνεργασιών στονΤομέα της Ασφάλειας και της Αμυντικής Βιομηχανίας-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού Δρ Κυριάκο Χατζηγιάννη.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Σύνδεσμο Βιομηχανίας της Ινδίας

Το ΕΒΕ Πάφου υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών της Ινδίας (All India Association of Industries – AIAI) το Σάββατο 6/12/2014, στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου, παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου κου Vijay G. Kalantri και του Ύπατου Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο κου Ravi Bangar.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου κ. Ανδρέας Δημητριάδης αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας που παρουσιάζονται μεταξύ της Ινδίας και της Πάφου-Κύπρου στους τομείς της υγείας και ευεξίας, του τουρισμού, των υπηρεσιών, των επιστημών και της τεχνολογίας των πληροφοριών, της ανάπτυξης γης, αναλύοντας παράλληλα και τα σχέδια/ κίνητρα που παρέχονται αυτή την στιγμή από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στα πλεονεκτήματα στησίματος μιας Ινδικής εταιρείας στην Κύπρο, ως πύλη εισόδου των Ινδικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην πιθανότητα δημιουργίας μιας αδασμολόγητης ζώνης εμπορίου για τα Ινδικά προϊόντα με σκοπό την περαιτέρω επεξεργασία τους ή επανεξαγωγή τους στην Ευρωπαϊκή αγορά.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε πως σήμερα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να επενδύσει κάποιος στην Κύπρο, αφενός λόγω των πρόσφατα ανακαλυφθέντων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και αφετέρου γιατί οι τιμές των ακινήτων είναι στο χαμηλότερο σημείο τους, προσθέτοντας πως οι τιμές των ακινήτων παρουσιάζουν τα τελευταία τρίμηνα σταθεροποιητικές τάσεις και ήδη εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της Κυπριακής Οικονομίας, στοιχεία που θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών των ακινήτων.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών της Ινδίας αφού ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Πάφου για την πρόσκληση ανέλυσε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν από Ινδούς επιχειρηματίες στην Πάφο, αναφέροντας μεταξύ των άλλων την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και τον Τουρισμό. Ο κ. Kalantri ανέφερε πως με 4 αεροπορικές εταιρείες να πετάνε από και προς την Ινδία από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, η Κύπρος θα μπορούσε να επωφεληθεί αρκετά από την ενδεχόμενη αύξηση του ρεύματος τουριστών από την Ινδία, μια χώρα με πληθυσμό πέραν του ενός δις.
Τέλος αποφασίστηκε όπως ακολουθήσει συνάντηση με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου για να συζητηθούν τρόποι αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την Ινδία προς την Επαρχία της Πάφου, καθώς και οι δυνατότητες δρομολόγησης απευθείας πτήσεων από την Ινδία προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου.

 

Η υπογραφή μνημονίου αποτελεί αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών του ΕΒΕ Πάφου για στήριξη της τοπικής οικονομίας, προσέλκυση επενδύσεων και εξωστρέφεια
magnifiercross
X