Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε εκθέσεις του εξωτερικού το 2024 / Funding for Trade Fair participation with a state both for 2024-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΑΛΜΑΤΙ 2023 - BUSINESS DELEGATION & FORUM Almaty, Kazakhstan 2023 NEW DATES: 20 -23 JUNE 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με το Επιμελητήριο της Βηθλεέμ /10 Μαΐου, 2023-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη στην Πάφο με επιτόπιες επισκέψεις σε έργα υποδομής

Χορηγία δωρεάν μασκών σε Επιχειρήσεις / Μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου

Στα πλαίσια των μέτρων ατομικής προστασίας και διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας με τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που εξαγγέλθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και το Υπουργείο Υγείας, κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετες δωρεάν μάσκες, για μερική κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων μέχρις ότου υπάρξουν διαθέσιμες μάσκες στην αγορά.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ, Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΜΑΣΚΩΝ.

Δικαιούχοι των εν λόγω μασκών είναι ΜΟΝΟ άτομα που εργάζονται σε θέσεις άμεσης εξυπηρέτησης του κοινού, όπου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και ΟΧΙ όλο το προσωπικό της κάθε επιχείρησης. (Επισυνάπτεται σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου).

Πιο συγκεκριμένα οι δικαιούχοι πρέπει να εργάζονται σε:

  1. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (π.χ. οδηγοί λεωφορείων)
  2. Εσωτερικούς χώρους ιδιωτικών επιχειρήσεων, που εξυπηρετούν κοινό
  3. Θέσεις άμεσης εξυπηρέτησης του κοινού στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου όπως:
  • Ταμεία υπεραγορών, αρτοποιείων, φαρμακείων, λαϊκών αγορών, καταστημάτων λιανικού εμπορίου, κτλ.
  • Εξυπηρέτηση κοινού σε σημεία της αλυσίδας τροφίμων όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φρουταρίες, περίπτερα, μίνι μάρκετς, λιανικό εμπόριο (π.χ. επιχειρήσεις πώλησης ρούχων και υποδημάτων, καλλυντικών, ηλεκτρικών συσκευών, κοκ)
  • Διανομείς προϊόντων

Από τη δωρεάν παραχώρηση, με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, εξαιρούνται Ιατρεία/Νοσοκομεία, Ξενοδοχεία και κατασκευαστικός τομέας. Όσον αφορά Ινστιτούτα Αισθητικής και Κουρεία/Κομμωτήρια έχουν χορηγηθεί μάσκες από το Υπουργείο στους αντίστοιχους Συνδέσμους τους, για κάλυψη των αναγκών των μελών τους.

Ειδικά για τα εστιατόρια μάσκες θα δίνονται μέσω των Τοπικών Επιμελητηρίων σε όλες τις πόλεις πλην της Λευκωσίας για την οποία ανέλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Φάνος Λεβέντης.

Εξαιρούνται επίσης Οργανισμοί του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου τομέα καθώς και όσες επιχειρήσεις έλαβαν μάσκες την εβδομάδα 11-15/5/2020

Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας θα δίνεται μια μάσκα ανά εργάσιμη ημέρα ανά δικαιούχο άτομο, για περίοδο 1 εβδομάδας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση και προσκόμιση κατά την ημέρα παραλαβής των μασκών της επισυναπτόμενης Υπεύθυνης Δήλωσης Παραλαβής Δωρεάν Μασκών, η οποία ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Υγείας για σκοπούς ελέγχου, η οποία πρέπει να είναι δεόντως υπογραμμένη και να φέρει την σφραγίδα της εταιρείας.

Η παραλαβή των μασκών θα γίνεται στα Γραφεία του ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ  στις 28/05/2020 και 29/05/2020, αφού διευθετηθεί προηγουμένως ραντεβού μέσω τηλεφώνου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως αποστέλνουν email στο info@pcci.org.cy όπου θα καταγράφουν το όνομα της επιχείρησης τους, αριθμό εργοδοτουμένων και στοιχεία τηλεφωνικής επικοινωνίας ή να τηλεφωνούν στα Γραφεία του Επιμελητηρίου για εκδήλωση ενδιαφέροντος στον αριθμό   26 818173.

 

Δελτίο τύπου ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ|27/05/2020

magnifiercross
X