ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΒΕ Πάφου με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη και την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου για τα έργα υποδομής της Πάφου-Πρόγραμμα Green Synergy-Πρόγραμμα Green Synergy-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN

Ανακοίνωση ΕΒΕ Πάφου σε σχέση με το χρονίζων πρόβλημα των κολυμβητικών δεξαμενών

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου εκφράζει την εντονότατη απαρέσκεια του σε σχέση με το χρονίζων πρόβλημα των κολυμβητικών δεξαμενών, το οποίο αναδεικνύεται και δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στους επηρεαζόμενους με την ενέργεια του Δήμου Πάφου να διώξει ποινικά τους ιδιοκτήτες, διαχειριστές και Επιχειρηματίες Ανάπτυξης Γης.

Επισημαίνεται η διαχρονική ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών και της Βουλής γιατί από το 2004 έχουν αποτύχει να προωθήσουν προς ψήφιση ένα νόμο που να ρυθμίζει την κατασκευή, λειτουργία και χρήση των ιδιωτικών / κοινόχρηστων κολυμβητικών δεξαμενών.

Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την ψήφιση των εναρμονιστικών νομοσχεδίων κατά την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., όπου στην απουσία νόμου που να ρυθμίζει τη λειτουργία των ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών, οι τότε αρμόδιοι να χειριστούν το θέμα, τις ενέταξαν στο νόμο περί δημοσίων κολυμβητικών δεξαμενών. Σαν αποτέλεσμα αυτή την στιγμή υπάρχει σε ισχύ ένας προβληματικός νόμος ο οποίος πρακτικά παραμένει για χρόνια ανεφάρμοστος  και οι πολίτες εκτεθειμένοι ως παρανομούντες.

Καλούμε τον Υπουργείο Εσωτερικών και την Βουλή να επέμβουν άμεσα και με την μορφή του κατεπείγοντος να ψηφιστεί ο τροποποιητικός νόμος που βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής πριν από το κλείσιμο της εν΄όψη των επερχόμενων Βουλευτικών Εκλογών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ | 26/03/2021

magnifiercross
X