ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΒΕ Πάφου με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη και την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου για τα έργα υποδομής της Πάφου-Πρόγραμμα Green Synergy-Πρόγραμμα Green Synergy-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN

Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού Δρ Κυριάκο Χατζηγιάννη.

Σε σύσκεψη παρακάθησαν την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κος Γιώργος Μάης, τα μέλη της Ε.Ε κ.κ Θέμης Φιλιππίδης, Χρύσης Χρυσάνθου, Ζήνωνας Ζήνωνος, Στέφανος Στεφάνου και ο Γραμματέας/ Διευθυντής κος Μαρίνος Στυλιανού μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού Δρ. Κυριάκο Χατζηγιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκ νέου τα προβλήματα στις Βιομηχανικές περιοχές με κυριότερο τις παράνομες επεκτάσεις από Κτηνοτρόφους στη Βιομηχανική περιοχή Αγίας Βαρβάρας και τρόποι επίλυσης τους καθώς και η χωροθέτηση και μετακίνηση των κτηνοτροφικών μονάδων σε βάθος χρόνου σε άλλες καταλληλότερες περιοχές/ ζώνες.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αύξησης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας στις επιχειρήσεις καθώς και νομοθετικές ρυθμίσεις που δυνατόν να αμβλύνουν το πρόβλημα σε μια περίοδο που οι πληθωριστικές τάσεις της αγοράς, η αύξηση των δανειστικών επιτοκίων καθώς και άλλα οικονομικά βαρίδια επιβαρύνουν όλο και περισσότερο τις επιχειρήσεις. Σε συνάρτηση με το κόστος ενέργειας συζητήθηκαν επίσης η εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών πάρκων και η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ τόσο από τις επιχειρήσεις και βιομηχανίες όσο και από Ξενοδοχειακές μονάδες αφού πλέον σε κάποιες περιπτώσεις το λειτουργικό κόστος κατανάλωσης ενέργειας από επιχειρήσεις αγγίζει μέχρι και το 10%.

Τέλος έγινε ανταλλαγή απόψεων για το Προσχέδιο Νομοσχεδίου με τίτλο «Ο περί Καταγραφής και Παρακολούθησης Δεδομένων Τιμών Προϊόντων Νόμος του 2023» όπου σύντομα θα κατατεθεί στη βουλή και θα ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων και κοινωνικών εταίρων με την ελπίδα μέσα από το διάλογο να γίνουν οι απαραίτητες προσθαφαιρέσεις που θα διαφυλάττουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα προστατεύουν τον καταναλωτή.

Ο κύριος Χατζηγιάννης δεσμεύτηκε ότι σύντομα πολλά από τα θέματα που συζητήθηκαν θα εγγραφούν στη βουλή για συζήτηση στην παρουσία υπηρεσιακών και εμπλεκόμενων τμημάτων και εκεί και όπου χρειάζεται θα προσκαλεστούν και οι αρμόδιοι Υπουργοί.   

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κος Γεώργιος Μάης ευχαρίστησε τον κο Χατζηγιάννη για το ενδιαφέρον του και τις επαφές/ επισκέψεις που πραγματοποιεί στην Πάφο και αμφότεροι συμφώνησαν για περεταίρω συνεργασία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ | 31/03/2023

magnifiercross
X