Σεμινάριο ΕΒΕ Πάφου «International Business Taxation: Principles and Application in Practice for Finance sector professionals». 08/11/2024 & 15/11/2024-Σεμινάριο ΕΒΕ Πάφου «International Business Taxation: Principles and Application in Practice for Finance sector professionals». 08/11/2024 & 15/11/2024-EΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ OLIVEOILMEDNET-EΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ OLIVEOILMEDNET-Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΕΒΕ Πάφου με τον Πρόεδρο του ΕΟΑ Πάφου κο Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη-Ο Γραμματέας/ Διευθυντής στο ΡΙΚ1 Πρώτη Ενημέρωση για τα έργα υποδομής της Πάφου-Ο Γραμματέας/ Διευθυντής στο ΡΙΚ1 Πρώτη Ενημέρωση για τα έργα υποδομής της Πάφου-Συνάντηση Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS)-Συνάντηση Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS)-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ «CREATING TOMORROW'S BUSINESS SOLUTIONS WITH GENERATIVE AI» 14/10/2024 & 17/10/2024

EΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ OLIVEOILMEDNET

Όπως είναι γνωστό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίου Πάφου συμμετέχει ως  ένας εκ των βασικών εταίρων στο Ευρωπαϊκό Διαμεσογειακό πρόγραμμα Oliveoilmednet.

Το «OliveOilMedNet» έχει ως βασικούς σκοπούς: 

  • Να αναπτύξει μεθοδολογίες προσδιορισμού και πιστοποίησης των ποικιλιών, με βάση τα συγκεκριμένα οργανοληπτικά και χημικά τους χαρακτηριστικά και τη γεωγραφική προέλευση πιστοποιώντας τελικά τη γνησιότητα των εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων από διαφορετικές ποικιλίες ελιάς στη Μεσόγειο με τη χρήση μοντέλου μηχανικής μάθησης.
  • Να εισάγει φιλικές προς το περιβάλλον τεχνικές καλλιέργειας, βιώσιμες τεχνολογικές λύσεις σε ελαιώνες και ελαιοτριβεία και χρήση εργαλείων και μεθοδολογιών κοινωνικοοικονομικής και περιβαλλοντικής αξιολόγησης.
  • Να αναπτύξει ένα καινοτόμο δίκτυο ενδιαφερομένων σε όλη την αλυσίδα ελαιόλαδου για την προώθηση βιώσιμων πρακτικών παραγωγής και κατανάλωσης, καθώς και για το μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον.
  • Να ενισχύσει την ικανότητα των εθνικών / περιφερειακών / τοπικών αρχών που ασχολούνται με τη χάραξη πολιτικής στον τομέα του ελαιόλαδου και την ικανότητα των εταιρειών να παράγουν πιο ανταγωνιστικά, «αυθεντικά» και «πράσινα» προϊόντα ελαιόλαδου, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο λοιπόν τού έργου αυτού, την  Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα βρίσκεται  στην Κύπρο ο Κύριος Κάτσαρης Παναγιώτης (Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος // Υπεύθυνος έργων έρευνας και ανάπτυξης του ΕΛ.Γ.Ο. “ΔΗΜΗΤΡΑ” ΙΕΛΥΑ-ΤΕΟ Καλαμάτας) όπου με συνοδεία αντιπροσωπείας του ΕΒΕ Πάφου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα ελαιοτριβεία της Πάφου και σε αγροκτήματα παραγωγών.

Η επίσκεψη θα έχει σκοπό την επαφή με τους ελαιοτριβείς και παραγωγούς ώστε να γίνει ενημέρωση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και  παράλληλα να γίνει πλήρως κατανοητή η σημασία της σωστής συλλογής δειγμάτων προς ανάλυση.

Επί ευκαιρίας θα πρέπει να σημειώσουμε ότι θα πραγματοποιηθούν  ΔΩΡΕΑΝ αναλύσεις (ποιότητας – γνησιότητας ελαιολάδου) στο εργαστήριο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Καλαμάτα, σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια της Ελλάδας, που όπως είναι γνωστό σε τιμές αγοράς θα κόστιζαν αρκετές εκατοντάδες ΕΥΡΩ.

Με την ολοκλήρωση των αναλύσεων θα εκδοθούν επίσημα πιστοποιητικά, από το διαπιστευμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο εργαστήριό, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι παραγωγοί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ

03/10/2024

magnifiercross
X