ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΒΕ Πάφου με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη και την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου για τα έργα υποδομής της Πάφου-Πρόγραμμα Green Synergy-Πρόγραμμα Green Synergy-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN

Ευρεία σύσκεψη Ε.Ε ΕΒΕ Πάφου με Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου

Στις 23/07/2021 και ώρα 17.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Πάφου ευρεία σύσκεψη μεταξύ των Βουλευτών Πάφου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΒΕΠ. Στη σύσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕΠ παρακάθισαν οι Βουλευτές κ.κ. Χαράλαμπος Πάζαρος, Βαλεντίνος Φακοντής, Χρύσανθος Σαββίδης ενώ ο κος Ηλίας Μυριάνθους απουσίαζε στο εξωτερικό με αποστολή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου κος Γιώργος Μάης αφού συγχάρηκε τους νεοεκλεγέντες Βουλευτές ξεκίνησε τη συζήτηση για τα διάφορα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάφου εν μέσω δυσμενών οικονομικών του κράτους εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοιού, καθώς επίσης και για την εξέλιξη των έργων υποδομής υπερ-τοπικής σημασίας.

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν οι θετικές εξελίξεις όσον αφορά το δρόμο Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, τη Μαρίνα της Πάφου καθώς επίσης και τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν το δρόμο Αεροδρομίου – Ποταμού Έζουσας  ενός έργου που εκκρεμεί για δεκαετίες και επιβάλλεται να υλοποιηθεί την κατάλληλη και δεδομένη στιγμή.

Σύμφωνα με τον κ. Μάη, η Πάφος ως κατεξοχήν τουριστική πόλη δέχτηκε τεράστιο οικονομικό πλήγμα  για αυτό το λόγο η προώθηση έργων υποδομής και γενικά η προώθηση δημόσιων δαπανών έχει τεράστια σημασία  για την πόλη και επαρχία της Πάφου. Επιβάλλεται να δημιουργηθεί όπως είπε, η οικονομική δυναμική που θα μπορέσει να κρατήσει στη ζωή τις επιχειρήσεις, δεδομένου ότι ο τουρισμός βαδίζει σε αβέβαιη πορεία αφού όπως είναι γνωστό εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες πέραν των αποφάσεων της δικής μας Κυβέρνησης.

Επίσης αναφέρθηκε σε άλλα βασικά έργα υποδομής, όπως είναι ο δρόμος Τάφοι των Βασιλέων και ο Δυτικός παρακαμπτήριος Πάφου. Πιο συγκεκριμένα για το δρόμο Τάφοι των Βασιλέων ενημέρωσε ο κος Μάης τους Βουλευτές για τις τρέχουσες εξελίξεις όπου το Ρυθμιστικό έχει περάσει από τον Κεντρικό Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών και αναμένεται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου να οδηγηθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως στο Τμήμα Δημοσίων Έργων για τα κατασκευαστικά σχέδια. Ζήτησε τη συμβολή των Βουλευτών ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα ο θεσμός της Ευρείας Σύσκεψης Βουλευτών και ΕΒΕΠ, ώστε να μελετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Επαρχία Πάφου και με συντονισμένες ενέργειες να γίνεται προσπάθεια επίλυσης τους.

Από την πλεύρα τους οι Βουλευτές έδωσαν την υπόσχεση ότι θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του Εμποροβιομηχανικού κόσμου της Πάφου και ότι θα εργαστούν σκληρά και με όλες τους τις δυνάμεις για την ευημερία και την πρόοδο της επαρχίας Πάφου και των κατοίκων της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ|23/07/2021

 

 

magnifiercross
X