Μετά από πρόσκληση του Ύπατου Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο κου Shri Manish, αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ κο Γεώργιο Μάη, τον Αντιπρόεδρο Τουρισμού κο Χρύση Χρυσάνθου και τον Γραμματέα/Διευθυντή κο Μαρίνο Στυλιανού παρακάθισε σε γεύμα εργασίας στην Πάφο, την Τρίτη 15/04/2025.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Μάης συζήτησε διεξοδικά με τον κ. Manish τόσο για την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών όσο και για τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Πάφου και της επιχειρηματικής κοινότητας της Ινδίας, μιας χώρας με πληθυσμό 1.4 δις κατοίκους.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου και ο Πρέσβης της Ινδίας, τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας των δύο Χωρών και τις προοπτικές που υπάρχουν σε θέματα Τουρισμού, καθώς και επενδύσεων τόσο στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία όσο και στον τομέα Ανάπτυξης γης και υποδομών και τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων των δύο πλευρών. Ο κος Manish τόνισε ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χώρων σε πολλούς τομείς και διευκρίνισε ότι η Ινδία είναι μια μεγάλη χώρα με πλούσια ιστορία, πρώτες ύλες, προηγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία και με ένα τεράστιο εξειδικευμένο προσωπικό όπου η Κύπρος θα μπορούσε να επωφεληθεί.
Τέλος αποφασίστηκε όπως σύντομα διοργανωθεί από το ΕΒΕ Πάφου εκδήλωση/ συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με επιχειρηματίες της Πάφου από όλους τους τομείς για περαιτέρω αξιολόγηση των προοπτικών που υπάρχουν για συνεργασίες.
Δελτίο Τύπου ΕΒΕΠ