Πρόγραμμα Green Synergy-Πρόγραμμα Green Synergy-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤO ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CROSS-COASTAL-NET

Το ΕΒΕ Πάφου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την  Ενημερωτική Εκδήλωση, με θέμα: Εγκαίνια 2-ήμερου GREEN TOURISM FESTIVAL |Εκδήλωση προβολής  “πράσινων εναλλακτικών τουριστικών προορισμών” την Πέμπτη 10/08/2023 το απόγευμα, στην Πλατεία Πέτρου Χ’ Αργυρού, στην  Ίννια.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διασυνοριακού έργου:  “Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού”  CROSS-COASTAL - NET, το οποίο υλοποιείται από εταιρικό σχήμα αποτελούμενο από το Επιμελητήριο Χανίων ως επικεφαλή εταίρο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Πάφου, τον Δήμο Κισσάμου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ίννιας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A EΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020.

Κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπροσώπων της τοπικής και επαρχιακής διοίκησης άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων & Οργανώσεων, αλλά και φορέων της κοινωνίας των πολιτών από την περιοχή του Ακάμα, για την «Διήμερη Εκδήλωση προβολής  “πράσινων εναλλακτικών τουριστικών προορισμών και προϊόντων»

Την εκδήλωση συντόνισε ο o Γραμματέας/Διευθυντής του ΕΒΕΠ κ. Μαρίνος Στυλιανού και ο Υπεύθυνος Λειτουργός σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Χατζηιωάννου οι οποίοι και κήρυξαν την έναρξη της εκδήλωσης. Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από εκπροσώπους των εταίρων του έργου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του αντικειμένου της εκδήλωσης από τον Λειτουργό  του ΕΒΕ Πάφου κ. Στέφανο Χατζηιωάννου ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου κ. Γεώργιος Μάης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια του προγράμματος μας  ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ίννιας κ. Γιάγκος Τσίβικος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρουσίαση  του Παρατηρητηρίου / Κέντρου πληροφόρησης Ακάμα και Μουσείου χελώνας που βρίσκονται εντός της Κοινότητας Ίννιας, από το στέλεχος του Παρατηρητηρίου Ακάμα Κυρία Χλόη Θεοδοσίου.

Σειρά στο πρόγραμμα μας είχε ο Κύριος Λεωνίδας Αντωνίου Επιστημονικός Συνεργάτης του Ερευνητικού Κέντρου ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ο οποίος παρουσίασε το θέμα:  Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη  «Η εναλλακτική επιλογή για τον Ακάμα».

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση και χρήσιμα συμπεράσματα υπό τον συντονισμό του κ. Μαρίνου Στυλιανού όπου εκφράστηκαν οι απόψεις ότι τόσο ο Ακάμας όσο και ο Μπάλος μπορούν να αποτελέσουν διεθνείς “πράσινους” τουριστικούς προορισμούς μέσα από την προστασία, αειφόρο διαχείριση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού τους  πλούτου. Στη συνέχεια ο κ. Μαρίνος Στυλιανού έδωσε το έναυσμα για την έναρξη του Διήμερου Green Tourism Festival.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών παραγόντων, καθώς συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κος Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ο εκπρόσωπος της Επάρχου Πάφου κος Νεόφυτος Επαμεινώντα, ο Κοινοτάρχης Ίννιας κος Γιάγκος Τσίβικος, Κοινοτάρχες της Ευρύτερης περιοχής Ακάμα , Μέλη του Δ.Σ του ΕΒΕΠ καθώς και πολλοί επιχειρηματίες.

Γραφείο Τύπου ΕΒΕΠ | 11/08/2023

magnifiercross
X