ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΒΕΠ « ChatBots for Business Professionals: Strategic Implementation for Non-Technical Leaders».-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΒΕΠ « ChatBots for Business Professionals: Strategic Implementation for Non-Technical Leaders».-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΒΕΠ « ChatBots for Business Professionals: Strategic Implementation for Non-Technical Leaders».-Aνησυχία και αγανάκτηση στον επιχειρηματικό κόσμο της επαρχίας Πάφου η συνεχιζόμενη αδυναμία διαχείρισης και επίλυσης αναφορικά με την επιβολή αντισταθμιστικών μέτρων.-Aνησυχία και αγανάκτηση στον επιχειρηματικό κόσμο της επαρχίας Πάφου η συνεχιζόμενη αδυναμία διαχείρισης και επίλυσης αναφορικά με την επιβολή αντισταθμιστικών μέτρων.-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΗ ΒΑΦΕΑΔΗ-27/04/2026-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΗ ΒΑΦΕΑΔΗ-27/04/2026-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΗ ΒΑΦΕΑΔΗ-27/04/2026-Αυθεντικότητα και Καινοτομία στο Κυπριακό Ελαιόλαδο.Επιτυχή διοργάνωση εκδηλώσεων από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου στις 30 Απριλίου 2026-Αυθεντικότητα και Καινοτομία στο Κυπριακό Ελαιόλαδο.Επιτυχή διοργάνωση εκδηλώσεων από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου στις 30 Απριλίου 2026

Αυθεντικότητα και Καινοτομία στο Κυπριακό Ελαιόλαδο.Επιτυχή διοργάνωση εκδηλώσεων από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου στις 30 Απριλίου 2026

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου διοργάνωσε στις 30 Απριλίου 2026 στην Πάφο τρεις σημαντικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου OliveOilMedNet, με στόχο την ανάδειξη της αυθεντικότητας, της βιωσιμότητας και της καινοτομίας στον ελαιοκομικό τομέα της Μεσογείου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη παρουσία καλλιεργητών και παραγωγών ελαιολάδου από την Κύπρο που συμμετείχαν ενεργά στην πιλοτική εφαρμογή του έργου, η οποία εφαρμόστηκε σε επτά Μεσογειακές χώρες. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων χάραξης πολιτικής και ερευνητικών ιδρυμάτων, αναδεικνύοντας τη σημασία τη Συνεργασίας και της Δικτύωσης στον τομέα του ελαιολάδου.

1. Εκδήλωση Μάθησης μέσω Ομότιμων

Στην έδρα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου πραγματοποιήθηκε υβριδική εκδήλωση ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, με επίκεντρο τις συνέργειες μεταξύ του ελαιοκομικού και του τουριστικού τομέα. Ειδικοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου Νεάπολης και της Αναπτυξιακής  εταιρίας Πάφου Αφροδίτη και τον Δημόσιο Φορέα Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κορσικής παρουσίασαν καλές πρακτικές, καθώς και στρατηγικές σύνδεσης της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

2. Εκδήλωση Δημοσιότητας

Στο ξενοδοχείο Fitosinn στην Πάφο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν οι στόχοι και τα αποτελέσματα του έργου OliveOilMedNet, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεθόδους προσδιορισμού της αυθεντικότητας των τοπικών εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων από τον ερευνητικό φορέα ΕΛΓΟ – Δήμητρα. Οι συμμετέχοντας παραγωγοί συμμετείχαν ενεργά εκφράζοντας την άποψή τους για την καινοτόμα μέθοδο.

3. Εκδήλωση Επίδειξης Ψηφιακού Καταλόγου Αυθεντικών και «Πράσινων» Ελαιολάδων

Η τρίτη εκδήλωση της ημέρας περιλάμβανε την παρουσίαση της πιλοτικής εφαρμογής πιστοποίησης της αυθεντικότητας στην Κύπρο, καθώς και επίδειξη του ψηφιακού καταλόγου αυθεντικών και βιώσιμων προϊόντων ελαιολάδου. Κεντρικό σημείο αποτέλεσαν οι ποικιλίες Λαδοελιά και Κορωνέικη, οι οποίες εντάχθηκαν στην πιλοτική εφαρμογή του έργου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε δράση ελαιογνωσίας με τις ανωτέρω ποικιλίες ελαιολάδου. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με γαστρονομική επίδειξη τοπικών εδεσμάτων και συνταγών, βασισμένων σε κυπριακά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου κ. Γεώργιος Μάης, ο Δημαρχεύων Πάφου κ. Άγγελος Ονησιφόρου, ο Δήμαρχος Ιεροκηπίας κ. Νίκος Παλιός, ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήριος Κουππάρης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ακάμα κ. Γιάγκος Τσίβικος, εκπρόσωποι της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάφου «Αφροδίτη», του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Νεάπολης και του Επιμελητηρίου Νέων.

Οι ανωτέρω εκδηλώσεις κατέδειξαν ότι, μέσα από σύγχρονες ερευνητικές προσεγγίσεις, την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη συνεργασία μεταξύ παραγωγών, ερευνητικών φορέων και θεσμικών οργανισμών, αναδεικνύεται η προστιθέμενη αξία του ελαιολάδου όχι μόνο ως αγροτικό προϊόν υψηλής ποιότητας, αλλά και ως πυλώνας πολιτισμού, ταυτότητας και οικονομικής ανάπτυξης.

Το έργο OliveOilMedNet υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Euro-MED και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΠ-04/05/2026

map-markermagnifiercross
X