ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΕΠ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | ΑΚΑΜΑΣ -ΜΠΑΛΟΣ”-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΕΠ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | ΑΚΑΜΑΣ -ΜΠΑΛΟΣ”-87η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - THESSFASHION ΜΕ ΕΝΔΥΣΗ - ΥΠΟΔΗΣΗ - ACCESSORIES 09 -17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023-WORLD FOOD INDIA 2023 / 3RD TO 5TH NOVEMBER, 2023-ΣΑΓΚΑΗ ΚΑΙ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ROAD SHOW 17/10/2023 ΣΑΓΚΑΗ - 19/10/2023 ΧΟΝΓΚ ΚΟΓΚ-ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ 2-ΉΜΕΡΟ GREEN TOURISM FESTIVAL ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΣΤΙΣ 10 & 11 ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΙΝΝΙΑΣ-ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ 2-ΉΜΕΡΟ GREEN TOURISM FESTIVAL ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΣΤΙΣ 10 & 11 ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΙΝΝΙΑΣ-ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤO ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CROSS-COASTAL-NET-ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤO ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CROSS-COASTAL-NET-Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΒΕΠ κ. Γεώργιου Μάη στο StockWatch Cyprus

Ενημερωτική παρουσίαση του ‘Σχεδίου Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και ΜΚΟ | Υπηρεσία Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του ΥΕΕΒ σε συνεργασία με το ΕΒΕ Πάφου

Την Πέμπτη 22.06.2023 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου στις 12:00 η ώρα ενημερωτική παρουσίαση του ‘Σχεδίου Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και ΜΚΟ. Το Σχέδιο παρουσίασαν ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Βιομηχανίας & Τεχνολογίας του ΥΕΕΒ κος Τάκης Φωτιάδης μαζί με τον Ανώτερο Λειτουργό κο Αντρέα Λιζίδη, Υπεύθυνο για τα Χρηματοδοτικά προγράμματα, ενώ πολλά μέλη του Επιμελητηρίου καθώς και  αντιπροσωπεία του Δ.Σ του ΕΒΕ Πάφου είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.

Στόχος της παρουσίασης ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων  αφού είχαν την ευκαιρία να τους επεξηγηθεί ο Οδηγός και οι βασικές λεπτομέρειες του Σχεδίου, οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τους εν δυνάμει δικαιούχους καθώς επίσης και οι επιλέξιμες δαπάνες του Σχεδίου.

Ο κ. Τάκης Φωτιάδης και ο  κ. Αντρέας Λιζίδης ξεκίνησαν την παρουσίαση του προγράμματος τονίζοντας ότι το Σχέδιο Χορηγιών αποσκοπεί στην προώθηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν ή/και χρησιμοποιούνται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Συγκεκριμένα, στοχεύονται μέτρα ενεργειακής απόδοσης σε υφιστάμενα κτήρια, καθώς επίσης και σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις, υποδομές και μονάδες παραγωγής που έχουν στο παρόν στάδιο ψηλή κατανάλωση ενέργειας. Βασικός στόχος η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας κατά 30% κατά μέσο όρο από όλες τις στηριζόμενες επιχειρήσεις.

Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων η οποία καθορίστηκε  στις 21/12/2023 και αναφέρθηκε ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες της προκήρυξης ανέρχεται στα €40 εκατ. εκ των οποίων τα €35 εκατ. αφορούν ΜΜΕ, €1 εκατ. για υδατοκαλλιέργεια και €4 εκατ. για ΜΚΟ,  ενώ το διαθέσιμο ποσό για νέες αιτήσεις είναι €29 εκατ.

Ακολούθησε συζήτηση και απορίες από τους συμμετέχοντες με σκοπό οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Μάης τόνισε την ανάγκη πραγματοποίησης  τέτοιου είδους ενημερωτικών παρουσιάσεων,  έτσι ώστε ο Επιχειρηματικός κόσμος να λαμβάνει πλήρη ενημέρωση και να μπορεί να συμμετέχει σε χρηματοδοτικά προγράμματα όπου τα οφέλη θα είναι  πολλαπλά και αμφίδρομα.

Γραφείο Τύπου ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 

magnifiercross
X