Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Ενημερωτική παρουσίαση του ‘Σχεδίου Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και ΜΚΟ | Υπηρεσία Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του ΥΕΕΒ σε συνεργασία με το ΕΒΕ Πάφου

Την Πέμπτη 22.06.2023 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου στις 12:00 η ώρα ενημερωτική παρουσίαση του ‘Σχεδίου Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και ΜΚΟ. Το Σχέδιο παρουσίασαν ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Βιομηχανίας & Τεχνολογίας του ΥΕΕΒ κος Τάκης Φωτιάδης μαζί με τον Ανώτερο Λειτουργό κο Αντρέα Λιζίδη, Υπεύθυνο για τα Χρηματοδοτικά προγράμματα, ενώ πολλά μέλη του Επιμελητηρίου καθώς και  αντιπροσωπεία του Δ.Σ του ΕΒΕ Πάφου είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.

Στόχος της παρουσίασης ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων  αφού είχαν την ευκαιρία να τους επεξηγηθεί ο Οδηγός και οι βασικές λεπτομέρειες του Σχεδίου, οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τους εν δυνάμει δικαιούχους καθώς επίσης και οι επιλέξιμες δαπάνες του Σχεδίου.

Ο κ. Τάκης Φωτιάδης και ο  κ. Αντρέας Λιζίδης ξεκίνησαν την παρουσίαση του προγράμματος τονίζοντας ότι το Σχέδιο Χορηγιών αποσκοπεί στην προώθηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν ή/και χρησιμοποιούνται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Συγκεκριμένα, στοχεύονται μέτρα ενεργειακής απόδοσης σε υφιστάμενα κτήρια, καθώς επίσης και σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις, υποδομές και μονάδες παραγωγής που έχουν στο παρόν στάδιο ψηλή κατανάλωση ενέργειας. Βασικός στόχος η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας κατά 30% κατά μέσο όρο από όλες τις στηριζόμενες επιχειρήσεις.

Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων η οποία καθορίστηκε  στις 21/12/2023 και αναφέρθηκε ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες της προκήρυξης ανέρχεται στα €40 εκατ. εκ των οποίων τα €35 εκατ. αφορούν ΜΜΕ, €1 εκατ. για υδατοκαλλιέργεια και €4 εκατ. για ΜΚΟ,  ενώ το διαθέσιμο ποσό για νέες αιτήσεις είναι €29 εκατ.

Ακολούθησε συζήτηση και απορίες από τους συμμετέχοντες με σκοπό οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Μάης τόνισε την ανάγκη πραγματοποίησης  τέτοιου είδους ενημερωτικών παρουσιάσεων,  έτσι ώστε ο Επιχειρηματικός κόσμος να λαμβάνει πλήρη ενημέρωση και να μπορεί να συμμετέχει σε χρηματοδοτικά προγράμματα όπου τα οφέλη θα είναι  πολλαπλά και αμφίδρομα.

Γραφείο Τύπου ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 

magnifiercross
X