ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ 2023 09-11 ΜΑΙΟΣ 2023 ΗΑΕ, ΝΤΟΥΜΠΑΙ - BUSINESS DELEGATION & FORUM DUBAI 2023 09-11 MAY 2023 UAE, DUBAI-Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Ιδρυματικό Μέρος του Σεμιναρίου Ζωτικής Σημασίας του ΕΒΕ Πάφου «Boosting Profitability and Return on Investment (ROI) with Business Analytics» 20/03/2023 & 21/03/2023.-Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Ιδρυματικό Μέρος του Σεμιναρίου Ζωτικής Σημασίας του ΕΒΕ Πάφου «Boosting Profitability and Return on Investment (ROI) with Business Analytics» 20/03/2023 & 21/03/2023.-Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Ιδρυματικό Μέρος του Σεμιναρίου Ζωτικής Σημασίας του ΕΒΕ Πάφου «Boosting Profitability and Return on Investment (ROI) with Business Analytics» 20/03/2023 & 21/03/2023.-Κάλεσμα για έγκαιρη εγγραφή στο μητρώο της Ψηφιακής πύλης ΕΡΜΗΣ της ΑΝΑΔ για συμμετοχή στα επιχορηγημένα σεμινάρια-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ και ΕΤΑΠ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝH του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού AUB Mediterraneo Pafos. Προωθείται η συνεργασία μεταξύ των Τοπικών Φορέων και του AUB Mediterraneo-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ και ΕΤΑΠ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝH του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού AUB Mediterraneo Pafos. Προωθείται η συνεργασία μεταξύ των Τοπικών Φορέων και του AUB Mediterraneo-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΒΕΠ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ TAXAND ΚΥΠΡΟΥ«NEW TRANSFER PRICING LAW IN CYPRUS»-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΒΕΠ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ TAXAND ΚΥΠΡΟΥ«NEW TRANSFER PRICING LAW IN CYPRUS»-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΒΕΠ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ TAXAND ΚΥΠΡΟΥ«NEW TRANSFER PRICING LAW IN CYPRUS»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ και ΕΤΑΠ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝH του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού AUB Mediterraneo Pafos. Προωθείται η συνεργασία μεταξύ των Τοπικών Φορέων και του AUB Mediterraneo

Την Παρασκευή 10.03.2023 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πάφου, της ΕΤΑΠ και του Πρύτανη του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού AUB Mediterraneo Pafos.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κύριος Γεώργιος Μάης, o τέως Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ κος Αντρέας Δημητριάδης, ο Γραμματέας/ Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου κος Μαρίνος Στυλιανού, o Πρόεδρος της ΕΤΑΠ κος Κυριάκος Δρουσιώτης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΤΑΠ κος Νάσος Χατζηγεωργίου ενώ από την πλευρά του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος παρευρέθηκε ο Πρύτανης Dr. Wassim El Hajj, καθηγητής Πληροφορικής Επιστήμης και ο κος Γιάννης Άνθης, Λειτουργός Διοικητικών Υποθέσεων.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης δόθηκε η δυνατότητα στις αρχές του Ιδρύματος να ενημερώσουν τους Φορείς για τα 5 προπτυχιακά προγράμματα που θα λειτουργήσουν στο πανεπιστήμιο το BSc in Computer Science, BSc Psychology, BA in Philosophy, Politics and Economics, BSc in Industrial Engineering και Bachelor of Business Administration in Management εκτιμώντας ότι θα τροφοδοτήσουν την αγορά εργασίας τόσο της Κύπρου όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα αναφέρθηκαν και στα δύο στοχευμένα Μεταπτυχιακά Προγράμματα, το MSc in Engineering Management και το MSc in Business Analytics, επιστήμες και κατάρτιση που διαφαίνεται ότι η οικονομία και η ζήτηση αγοράς εργασίας σε συνάρτηση με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχει ανάγκη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το ΕΒΕ Πάφου και συμφωνήθηκε όπως σε κατοπινό στάδιο οι δύο Οργανισμοί προχωρήσουν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας σε επίπεδα και τομείς που θα συμφωνηθούν. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Dr Wassim El Hajj, ενημέρωσε τους Φορείς για τους στόχους του Πανεπιστημίου να προσελκύσει φοιτητές τόσο από την Κύπρο, όσο και από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ευρώπη και χώρες του Αραβικού κόλπου και δήλωσε αισιόδοξος από τις μέχρι τώρα έρευνες προσέλκυσης φοιτητών που διεξάγει το Πανεπιστήμιο.

Ακόμη αναφέρθηκε σε υποτροφίες που θα προσφέρει το Πανεπιστήμιο καθώς και το ενδιαφέρον του AUB Mediterraneo στο μέλλον να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει Ερευνητικά Κέντρα. Τέλος, το Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δήλωσε ότι στα σχέδια του βρίσκεται ψηλά η Ίδρυση και λειτουργίας Ιατρικής & Νοσηλευτικής Σχολής στην Πάφο.  

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κος Γεώργιος Μάης τόνισε την ανάγκη να ενδυναμώσουν οι δεσμοί και να εντατικοποιηθούν οι συνεργασίες μεταξύ Πανεπιστημιακής κοινότητας και Επιχειρηματικού κόσμου αφού τα οφέλη θα είναι  πολλαπλά και αμφίδρομα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ κος Κυριακός Δρουσιώτης καθώς και ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ κος Αντρέας Δημητριάδης δηλώνοντας αμφότεροι ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.  

Γραφείο Τύπου ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ  13/03/2023

magnifiercross
X