Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος για προβλήματα και έργα υποδομής που άπτονται του υπουργείου του

Αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ κο Γιώργο Μάη, το Γραμματέα/Διευθυντή κο Μαρίνο Στυλιανού, το Διευθυντή Βιομηχανίας του ΚΕΒΕ κο Αντρέα Ανδρέου και τον μελετητή του έργου  σύνδεσης δρόμου Κ. Πάφου – Αεροδρομίου συναντήθηκε στις 16 Μαΐου,2023  με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κο Πέτρο Ξενοφώντος, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κου Αντρέα Γρηγορίου, του προϊσταμένου του Ταμείου Θήρας και Πανίδας κου Παντελή Χατζηγέρου, εκπροσώπων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και υπηρεσιακών των εμπλεκόμενων τμημάτων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η πρόοδος και οι εξελίξεις γύρω από την προτεινόμενη όδευση σύνδεσης του δρόμου Αεροδρομίου παρά τον ποταμό της Έζουσας καθώς και τα ευρήματα/αξιολόγηση της υποβληθείσας Μελέτης Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης. Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι αφού μελετηθούν όλα τα δεδομένα από το Τμήμα περιβάλλοντος, εντός του ερχόμενου μήνα θα εκδοθεί γνωμοδότηση ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά η μετέπειτα πορεία του σημαντικού αυτού έργου υποδομής.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε  το χρόνιο πρόβλημα που δημιουργείται στη Βιομηχανική περιοχή Αγίας Βαρβάρας από την παρουσία Κτηνοτροφικών Μονάδων καθώς και οι παρανομίες από συγκεκριμένους Κτηνοτρόφους, οι οποίοι καταπατούν βιομηχανικά τεμάχια και άλλους δημόσιους χώρους με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου και τη δημιουργία προβλημάτων στην βιομηχανική περιοχή. Ο κος Υπουργός τόνισε ότι αυτό αποτελεί πολυσύνθετο πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί. Η κτηνοτροφία αποτελεί σημαντικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα ωστόσο η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει. Συμφωνήθηκε  να καθοριστεί συνάντηση με τα εμπλεκόμενα υπουργεία, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα  βήματα για εξεύρεση κατάλληλων κτηνοτροφικών υποστατικών / χώρων για σταδιακή μεταφορά αλλά και για άμεση απομάκρυνση των παράνομων υποστατικών.

Τρίτο θέμα συζήτησης ήταν το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε από την έλλειψη λατομικών υλικών και γενικά την αδήριτη ανάγκη επέκτασης της λατομικής ζώνης Αντρολύκου στην Επαρχία Πάφου. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό καθώς πλέον τα αποθέματα δεν αρκούν για να καλύψουν τις υφιστάμενες ανάγκες της Επαρχίας. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Μεταλλείων, διαβεβαίωσε ότι γίνονται όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για εξεύρεση λύσης και ότι σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη.      

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κος Μάης, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση και διαβεβαίωσε για  τη συνέχιση της αγαστής και στενής συνεργασίας με σκοπό την επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν την Επαρχία Πάφου.

Ο κύριος Υπουργός από την πλευρά του, διαμήνυσε στον πρόεδρο του ΕΒΕΠ ότι τα θέματα θα παρακολουθούνται στενά και σύντομα θα υπάρξουν νέες συναντήσεις και ενημέρωση. 

Δελτίο Τύπου

16 Μαΐου 2023

magnifiercross
X