Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Συνάντηση του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Νίκου Χριστοδουλίδη με την ηγεσία του ΕΒΕ Πάφου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ΕΒΕΠ, πραγματοποίησε επίσκεψη στα Γραφεία του Επιμελητηρίου και συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κος Γεώργιος Μάης καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη και εξέφρασε τις ευχαριστίες του ιδίου και του ΔΣ για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση για συνάντηση και συζήτηση θεμάτων που απασχολούν την Επαρχία αλλά και τις επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στα οδικά έργα, δρόμος σύνδεσης του Αεροδρομίου Πάφου με την Τουριστική περιοχή, δρόμος Τάφοι των Βασιλέων μέχρι τα δημοτικά όρια Πέγειας, σχεδιασμός της Β’ Φάσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλις Χρυσοχούς και το έργο που αφορά την κατασκευή της Μαρίνας της Πάφου.

Αναφορά έγινε και σε άλλα επιμέρους θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τις επιχειρήσεις, όπως το μεταναστευτικό, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις για έκδοση αδειών απασχόλησης ατόμων από τρίτες χώρες, την αδυναμία των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα των πολιτών, στους πολύ αργούς ρυθμούς μετάβασης στην ψηφιακή εποχή κ.α

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κος Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν πλήρως ενημερωμένος για όλα τα έργα και όλα τα προβλήματα. Μέσα από τις τοποθετήσεις του έχει διαφανεί η αποφασιστικότητα του να δώσει λύσεις. Θα τεθούν χρονοδιαγράμματα για κάθε έργο ξεχωριστά τα οποία θα παρακολουθούνται ανελλιπώς.

Συγκεκριμένα τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση της γνωμοδότησης του Τμήματος Περιβάλλοντος για το δρόμο Αεροδρομίου. Αυτό θα σηματοδοτήσει τη δρομολόγηση των διαδικασιών που απαιτούνται για το σχεδιασμό και την κατασκευή του έργου.

Θα γίνει παρουσίαση του έργου για το δρόμο ‘Τάφοι των Βασιλέων μέχρι την Πέγεια’ από τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών & Έργων στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο οπότε και αναμένεται η έγκριση και η έναρξη των διαδικασιών για υλοποίηση του έργου.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού αναμένεται να προκηρύξει εντός Ιουλίου το διαγωνισμό για πρόσληψη Συμβούλων Μελετητών που θα βοηθήσουν το Υφυπουργείο στην ετοιμασία των εγγραφών του διαγωνισμού για εξεύρεση επενδυτή.

Έγινε ενημέρωση και για τα υπόλοιπα θέματα που είχαν εγερθεί από τους παρευρισκόμενους. Όλα τα προβλήματα φαίνεται ότι απασχολούν ήδη την Κυβέρνηση η οποία καταβάλλει προσπάθειες αντιμετώπισης των.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την αισιοδοξία αλλά και την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει τάχιστα στην προώθηση όλων των έργων υποδομής αλλά και στον εκσυγχρονισμό του κράτους και της νομοθεσίας εκεί και όπου χρειάζεται, όπως για παράδειγμα στον τομέα της Ενέργειας και των Ανανεώσιμων πηγών, των αδειοδοτήσεων κ.α

Γραφείο Τύπου ΕΒΕΠ | 08/06/2023

magnifiercross
X