ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΕΠ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | ΑΚΑΜΑΣ -ΜΠΑΛΟΣ”-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΕΠ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | ΑΚΑΜΑΣ -ΜΠΑΛΟΣ”-87η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - THESSFASHION ΜΕ ΕΝΔΥΣΗ - ΥΠΟΔΗΣΗ - ACCESSORIES 09 -17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023-WORLD FOOD INDIA 2023 / 3RD TO 5TH NOVEMBER, 2023-ΣΑΓΚΑΗ ΚΑΙ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ROAD SHOW 17/10/2023 ΣΑΓΚΑΗ - 19/10/2023 ΧΟΝΓΚ ΚΟΓΚ-ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ 2-ΉΜΕΡΟ GREEN TOURISM FESTIVAL ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΣΤΙΣ 10 & 11 ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΙΝΝΙΑΣ-ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ 2-ΉΜΕΡΟ GREEN TOURISM FESTIVAL ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ ΣΤΙΣ 10 & 11 ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΙΝΝΙΑΣ-ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤO ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CROSS-COASTAL-NET-ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤO ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CROSS-COASTAL-NET-Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΒΕΠ κ. Γεώργιου Μάη στο StockWatch Cyprus

Συνάντηση του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Νίκου Χριστοδουλίδη με την ηγεσία του ΕΒΕ Πάφου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ΕΒΕΠ, πραγματοποίησε επίσκεψη στα Γραφεία του Επιμελητηρίου και συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κος Γεώργιος Μάης καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη και εξέφρασε τις ευχαριστίες του ιδίου και του ΔΣ για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση για συνάντηση και συζήτηση θεμάτων που απασχολούν την Επαρχία αλλά και τις επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στα οδικά έργα, δρόμος σύνδεσης του Αεροδρομίου Πάφου με την Τουριστική περιοχή, δρόμος Τάφοι των Βασιλέων μέχρι τα δημοτικά όρια Πέγειας, σχεδιασμός της Β’ Φάσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλις Χρυσοχούς και το έργο που αφορά την κατασκευή της Μαρίνας της Πάφου.

Αναφορά έγινε και σε άλλα επιμέρους θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τις επιχειρήσεις, όπως το μεταναστευτικό, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις για έκδοση αδειών απασχόλησης ατόμων από τρίτες χώρες, την αδυναμία των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα των πολιτών, στους πολύ αργούς ρυθμούς μετάβασης στην ψηφιακή εποχή κ.α

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κος Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν πλήρως ενημερωμένος για όλα τα έργα και όλα τα προβλήματα. Μέσα από τις τοποθετήσεις του έχει διαφανεί η αποφασιστικότητα του να δώσει λύσεις. Θα τεθούν χρονοδιαγράμματα για κάθε έργο ξεχωριστά τα οποία θα παρακολουθούνται ανελλιπώς.

Συγκεκριμένα τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση της γνωμοδότησης του Τμήματος Περιβάλλοντος για το δρόμο Αεροδρομίου. Αυτό θα σηματοδοτήσει τη δρομολόγηση των διαδικασιών που απαιτούνται για το σχεδιασμό και την κατασκευή του έργου.

Θα γίνει παρουσίαση του έργου για το δρόμο ‘Τάφοι των Βασιλέων μέχρι την Πέγεια’ από τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών & Έργων στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο οπότε και αναμένεται η έγκριση και η έναρξη των διαδικασιών για υλοποίηση του έργου.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού αναμένεται να προκηρύξει εντός Ιουλίου το διαγωνισμό για πρόσληψη Συμβούλων Μελετητών που θα βοηθήσουν το Υφυπουργείο στην ετοιμασία των εγγραφών του διαγωνισμού για εξεύρεση επενδυτή.

Έγινε ενημέρωση και για τα υπόλοιπα θέματα που είχαν εγερθεί από τους παρευρισκόμενους. Όλα τα προβλήματα φαίνεται ότι απασχολούν ήδη την Κυβέρνηση η οποία καταβάλλει προσπάθειες αντιμετώπισης των.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την αισιοδοξία αλλά και την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει τάχιστα στην προώθηση όλων των έργων υποδομής αλλά και στον εκσυγχρονισμό του κράτους και της νομοθεσίας εκεί και όπου χρειάζεται, όπως για παράδειγμα στον τομέα της Ενέργειας και των Ανανεώσιμων πηγών, των αδειοδοτήσεων κ.α

Γραφείο Τύπου ΕΒΕΠ | 08/06/2023

magnifiercross
X