Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

Συνάντηση της Προέδρου και αντιπροσωπείας  του ΔΗΣΥ με την ηγεσία του ΕΒΕ Πάφου

Το ΕΒΕ Πάφου πραγματοποίησε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κα Αννίτα Δημητρίου συνοδευόμενη από την ανώτατη ηγεσία του ΔΗΣΥ τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Πάφου.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κος Γεώργιος Μάης καλωσόρισε την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κα. Αννίτα Δημητρίου, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, τους τρείς Αντιπροέδρους του κόμματος, κα. Σάβια Ορφανίδου, κ. Μάριο Πελεκάνο, κ. Γιώργο Κάρουλλα, τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Ονούφριο Κουλλά, τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ Πάφου κ. Χαράλαμπο Πάζαρο καθώς επίσης και μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας του ΔΗΣΥ στην Πάφο.

Ο κ. Γιώργος Μάης ξεκίνησε τη συζήτηση με το θέμα του εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας και της Δικαιοσύνης με τις Μεταρρυθμίσεις που αναμένονται καθώς επίσης και για το θέμα της παροχής κινήτρων για την υποβοήθηση της ανάπτυξης.

Στη συνέχεια η συζήτηση οδηγήθηκε στα έργα υποδομής υπερτοπικής σημασίας όπου κάποια εξ αυτών έχουν σταματήσει ή δεν προχωρούν για πολλούς και διάφορους λόγους και πιο συγκεκριμένα έγινε αναφορά στα οδικά έργα, δρόμος σύνδεσης του Αεροδρομίου Πάφου με την Τουριστική περιοχή, δρόμος Τάφοι των Βασιλέων μέχρι τα δημοτικά όρια Πέγειας, σχεδιασμός της Β’ Φάσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλις Χρυσοχούς κ.α

Συζητήθηκαν επίσης το θέμα της αύξησης των δανειστικών επιτοκίων και γενικά τραπεζικά θέματα καθώς και νομοσχέδια τα οποία διεξάγεται η συζήτηση τους στην Βουλή εδώ και αρκετό καιρό, με το ΕΒΕ Πάφου να τονίζει ότι θα πρέπει η Βουλή να καταλήξει στα πλείστα από αυτά ώστε να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα, όπως για παράδειγμα ο περί Κολυμβητικών Δεξαμενών, ο περί Κοινόκτητων Οικοδομών και Οιονεί Κοινόκτητων Οικοδομών (Διαχείριση) νόμος κ.α

Η κα. Δημητρίου αφού άκουσε προσεχτικά τις θέσεις και τις απόψεις του Δ.Σ του ΕΒΕ Πάφου τόνισε ότι ο ΔΗΣΥ  θα εξετάσει  κατά πόσο μπορεί  να προχωρήσει, είτε με νομοθετικές πρωτοβουλίες, είτε και με πολιτικές πιέσεις στην κυβέρνηση για επίλυση πολλών θεμάτων που αφορούν την Επαρχία Πάφου αλλά και γενικότερα τον επιχειρηματικό κόσμο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Μάης κλείνοντας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την πρωτοβουλία της συνάντησης, αφού δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθεί για ακόμη μια φορά η ανάγκη για έργα υποδομής στην Επαρχία Πάφου αλλά και η ανάγκη για εκσυγχρονισμό του κράτους και της νομοθεσίας εκεί και όπου χρειάζεται ούτως ώστε να υποβοηθεί η ανάπτυξη. Γραφείο Τύπου ΕΒΕΠ

magnifiercross
X