Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στην Eναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG EURO-MED “OliveOilMedNet”-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος  Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-Ενημερωτική Εκδήλωση ΕΒΕ Πάφου | Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Κύπρο-DiGiNN-ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΠΑΦΟΥ ΠΟΛΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ Α’ ΦΑΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ 100% ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔ « Adapting to the New HR Era: Σύγχρονες στρατηγικές μετασχηματισμού στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για βιωσιμότητα των επιχειρήσεων »

ΣΥΣΚΕΨΗ Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Αλέξη Βαφεάδη με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου για τα έργα υποδομής

Μετά από σχετική πρόσκληση του ΕΒΕ Πάφου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κος Αλέξης Βαφεάδης παρακάθισε σε σύσκεψη τις 2 Μαΐου 2024 με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΒΕ Πάφου και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου του και υπηρεσιακών παραγόντων για συζήτηση των εξελίξεων που αφορούν τα έργα υποδομών της Επαρχίας Πάφου.

Συγκεκριμένα η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις και τις διαφορές που υπάρχουν με την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρεία του δρόμου Πάφου – Πόλις Χρυσοχούς Α΄φάση. Ο Υπουργός εξήγησε ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές όσον αφορά την ερμηνεία κάποιων όρων της σύμβασης που έχουν με την ελληνική εταιρεία, σημειώνοντας πως το θέμα βρίσκεται στο δικαστήριο για επίλυση αυτών των διαφορών. Για άλλα αιτήματα της εταιρείας συνέχισε, που αφορούν κυρίως τεχνικής φύσεως θέματα όπως η απόθεση αδρανών υλικών που προκύπτουν από τις εκσκαφές, το Υπουργείο του είναι έτοιμο να συζητήσει μαζί τους να δούμε εάν υπάρχει τρόπος να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Πρόθεση του Υπουργείου μας και της Κυβέρνησης είναι πάντοτε να προσεγγίζουμε όλα τα προβλήματα εποικοδομητικά με θετική διάθεση, αλλά και να τραβούμε μια γραμμή εκεί που αφορά το δημόσιο συμφέρον. Θέλουμε, συνέχισε, να δούμε το έργο να προχωρά θέλουμε να βρεθούν λύσεις, για να μην έχουμε καθυστερήσεις, σημειώνοντας πως έχει επικοινωνήσει με την εταιρεία, έχουν ορίσει συνάντηση στην οποία θα συμμετέχει το Υπουργείο σε πολύ υψηλό επίπεδο, ούτως ώστε να γίνει μια συζήτηση με προσπάθεια να υπάρχει κατανόηση των θέσεων και από τις δύο πλευρές για να βρεθεί λύσης.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κος Γεώργιος Μάης αναφορικά με τη Β’ Φάση του δρόμου, από το Στρουμπί μέχρι την Πόλι - Χρυσοχούς τόνισε εκ νέου τη θέση του Επιμελητηρίου, ότι αυτή θα πρέπει να αποσυνδεθεί με τις όποιες καθυστερήσεις καταγράφονται από την Α’ φάση και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συμπαρασύρει η Α’ φάση την Β’ φάση σε ναυάγιο και/ ή απαράδεκτες καθυστερήσεις. Μάλιστα εισηγήθηκε όπως ξεκινήσουν άμεσα οι διεργασίες ωρίμανσης του έργου ξεκινώντας από την Πόλη–Χρυσοχούς με σύνδεση στο Στρουμπί μοιράζοντας το έργο σε δύο φάσεις, με την ελπίδα να τρέξουν οι διαδικασίες και οι κατασκευαστικές εργασίες τάχιστα. Αυτό θα ήταν μια λύση η οποία θα βοηθούσε να ξεπεραστούν και κάποια περιβαλλοντικά θέματα κοντά στην περιοχή Σκούλλι που έχουν διαφανεί. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ ότι θα εξετάσουν και αυτό το ενδεχόμενο.  

Σε σχέση με το δρόμο πρόσβασης προς το Αεροδρόμιο Πάφου από το ποταμό Έζουσας ο κος Μάης τόνισε στον Υπουργό ότι ως Επιμελητήριο έχουμε προχωρήσει στα δέοντα ώστε να διευκολύνουμε το Υπουργείο και κατ’ επέκταση την Κυβέρνηση να μπορεί να προχωρήσει στη λήψη απόφασης στη βάση επίκλησης του δημοσίου συμφέροντος. Αξιολογώντας όλα τα δεδομένα συμφωνήθηκε όπως εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόσκλησης Συμβούλου Μελετητή από το Υπουργείο ΓΑΑΠ, εγνωσμένου κύρους ο οποίος θα υποβοηθήσει στην παροχή υπηρεσιών/εισηγήσεων καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και άλλες χώρες σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα περιβαλλοντικά ζητήματα με στόχο τη λήψη τελικής απόφασης.

Αναφορικά με τη γέφυρα διασύνδεσης της Βιομηχανικής περιοχής Μεσόγης και Βιομηχανικής Ζώνης Τρεμιθούσας και τον άγονο διαγωνισμό για εκτέλεση του έργου, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα γίνει επαναπροκήρυξη της κατασκευής της Γέφυρας αφού πρώτα μελετηθούν οι όροι του συμβολαίου, η προεκτίμηση δαπάνης με στόχο αυτή τη φορά να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός.

Τέλος, για τον παραλιακό δρόμο Χλώρακας – Λέμπας – Κισσόνεργας (προέκταση της Λεωφόρου «Τάφοι των Βασιλέων») ο κος Βαφεάδης ενημέρωσε το ΕΒΕ Πάφου ότι σε λίγες μέρες θα κατακυρωθεί η σύμβαση στον μελετητή ο οποίος και θα ενημερωθεί άμεσα με επιστολή ώστε να ξεκινήσουν οι μελέτες για τα κατασκευαστικά σχέδια με όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες.

Τόσο ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κος Γεώργιος Μάης όσο και ο Υπουργός ΜΕΕ κος Αλέξης Βαφεάδης διαβεβαίωσαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή για τα έργα που αφορούν την Επαρχία Πάφου ώστε να μπορούμε να ξεπερνάμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν αλλά και να τηρούνται αυστηρώς τα χρονοδιαγράμματα.

Γραφείο Τύπου ΕΒΕΠ 02/05/2024

magnifiercross
X